Dessert

#140: Blåbærgelé

blåbær_gele
Dette burde være en hver småbarnfamilies favoritt! Denne geleen er sukkerfri, har masse smak og kan spises hele uka – du kan til og med spise den til frokost!

Ingredienser:
1 liter eplejuice
500 g blåbær (jeg brukte en pakke med fryste blåbær)
2 kanelstenger
10 hele pepperkorn
3 stk stjerneanis
5 kardemommefrø
13 stk gelatin-blad

Fremgangsmåte:
Dette er veldig enkelt: Ha alle ingrediensene oppi en gryte og og la det koke opp. La det småkoke i ca. 20 min. Hell alle sammen oppi en bolle med et dørslag over, slik at alt krydderet ikke blir med i geleen.

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i minst 5 minutter. Bland så gelatinen med det som skal bli geleen og hell det over i passende former. La det stå i kjøleskapet til det stivner, ca. 3 timer. Det kan eventuelt serveres med vaniljesaus, men da forsvinner jo sukkerfri-alibiet….

Enjoy!

9 Comments

 • mykstart

  WOW! Digger sånne oppskrifter uten sukker. Har masse blåbær i frysern og skal prøve denne her!.

  Ellers er en sikker vinner her i huset blåbærgrøt. Den kokes ikke fordi mor vil beholde antioksidantene.. de fyker jo til himmels med oppvarming over en viss temperatur..som jeg ikke husker i øyeblikket.. Par og 70 mon tro?

  Mens jeg lager middag hiver jeg ønkset mengde bær i en liten kjele med litt kanel, kardemomme, vanilje.. etter humør. En dæsj honning. Så får det tine mens mor koker middag. Så rører jeg ut Johannesbrødkjernemel i bærene, og vips en rå deilig grøt som kan serveres med en klæsj kesam eller melk om det er det man har i huset.

 • mykstart

  Meget mulig det er så lavt som noen og 40 grader, par og 70 er pasteurisering av melk. :-) Men om man bare tiner dem på lav varme så det så vidt blir en lunk, er vi nok godt innenfor velbevarte antioksydanter. Og er det som i krekling så ligger jo mesteparten i skallet.

  Men den geleen din kan man vel også lage ganske rå? Om du koker krydderet bare med eplejuicen, og så blender det med blåbærsaften.. så vil du jo bevare noe mer av det gode innholdet.. og dermed at det blir en rett som er litt mer givende for kroppen?

 • Gourmetia

  Desserter og kaker…og boller (min favoritt før jeg kuttet ut sukker). Jeg er ikke diabetiker, men har bestemt meg for å kutte ut sukker fra kostholdet (for åtte uker siden). Det går overraskende bra, men jeg må tenke alternativt når jeg får gjester.

 • Anonym

  Har dere noen gang tenkt på å skrive sunne matretter/kaker litt mer «smart»? Det finnes mange som ikke har Splendid, eller Nutrilett elns… Som for eksempel 10 pepperkorn.. Hvor finner man sånt«`???

  • admin

   Hei, og tak for at du leser bloggen min :-D

   Jeg beklager, men jeg skjønner ikke helt hva du mener. Det står nevnt hverken Splendid eller Nutrilett i oppskriften og de 10 pepperkornene finner du ved å skru opp lokket på pepperkvernen din ;-) Når det gjelder å skrive «smart» så er vel det en ambisjon jeg alltid prøver å leve opp til, men kanskje ikke alltid klarer…

   Velkommen tilbake!

   Olav

Legg inn en kommentar