Dessert/ Sukkerfri

#143: Ananas-sorbet uten sukker

19. september 2009

pineapple
Det er mange som skryter av enkle oppskrifter med få ingredienser, men her må jeg ganske ubeskjedent si at det er OVERHODET INGEN som kan slå denne oppskriften i forhold til det å ha få ingredienser. Den har nemlig bare en eneste ingrediens, og det er en fersk ananas.

Slik lager du deilig sorbet av én ananas:

1. Skjær av skallet på ananas´ en, kutt av topp og bunn og del den i fire på langs. Kutt så ut kjernen/stammen og kutt resten av ananasen i biter som er ca. 2*2 cm. Legg bitene i en pose som du flater ut, slik at frukten ikke ligger som en stor klump i posen. Legg posen i frysen i minst to timer.

Ta ut ananasen fra frysen og rett opp i en food prosessor eller blender. Kjør den godt til den har har en jevn konsistens som is.

Hvis det ser ut som en sorbet – hvis det smaker som en sorbet – ja, da er det jo sorbet!!!

Enjoy!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  mykstart
  19. september 2009 at 20:02

  Intet mindre enn genialt!! Det same går sikkert med mango. Har du prøvt?

 • Reply
  Anders Husa
  29. september 2009 at 15:40

  Denne var genial. Er imponert over at det funket så bra. Hadde tilfeldigvis en halv ananas liggende som ikke skulle brukes til noe. Ser for meg at det kan være vanskelig med andre frukter som du sier. I tillegg til riktig konsistens er ananas veldig søt, slik at man ikke trenger å tilsette noe sukker.

 • Reply
  Monkis
  25. november 2009 at 21:58

  Skulle du ha én ingrediens til måtte det vært noen hakkede mynteblader… men da går poenget med artikkelen din bort ;)

 • Legg inn en kommentar