Dessert,  Sukkerfri

#143: Ananas-sorbet uten sukker

pineapple
Det er mange som skryter av enkle oppskrifter med få ingredienser, men her må jeg ganske ubeskjedent si at det er OVERHODET INGEN som kan slå denne oppskriften i forhold til det å ha få ingredienser. Den har nemlig bare en eneste ingrediens, og det er en fersk ananas.

Slik lager du deilig sorbet av én ananas:

1. Skjær av skallet på ananas´ en, kutt av topp og bunn og del den i fire på langs. Kutt så ut kjernen/stammen og kutt resten av ananasen i biter som er ca. 2*2 cm. Legg bitene i en pose som du flater ut, slik at frukten ikke ligger som en stor klump i posen. Legg posen i frysen i minst to timer.

Ta ut ananasen fra frysen og rett opp i en food prosessor eller blender. Kjør den godt til den har har en jevn konsistens som is.

Hvis det ser ut som en sorbet – hvis det smaker som en sorbet – ja, da er det jo sorbet!!!

Enjoy!

5 Comments

  • Anders Husa

    Denne var genial. Er imponert over at det funket så bra. Hadde tilfeldigvis en halv ananas liggende som ikke skulle brukes til noe. Ser for meg at det kan være vanskelig med andre frukter som du sier. I tillegg til riktig konsistens er ananas veldig søt, slik at man ikke trenger å tilsette noe sukker.

Legg inn en kommentar