Bakst,  Brød

#142: Brød med krydder…

morter

Jeg skal til å bake et par foccacia og har tenkt å bruke et nytt krydder – Cemo Gourmet sitt brød-krydder. Jeg pleier jo å blande mitt eget krydder, men på grunn av en sterk anbefaling har jeg gjort et unntak denne gangen. Men ta det med ro: jeg har selvsagt ikke gått helt fra konseptene og skaffet en krydderblanding med monosodiumglutamat eller andre vederstyggeligheter….

Bildet over er av min kjære morter som jeg har har i nesten ti år nå. Den veier 13 kilo, hvor av selve pestillen («knuseren») utgjør hele halvannet kilo. Visste du forresten av morteren er verdens eldste kjøkkenmaskin og til og med er beskrevet i bibelen? Morter er faktisk navnet på hele «apparatet». Den delen du holder i hånda heter  en pestill (og har gitt sitt navn til pesto) og den andre delen heter rett og slett en skål! :-)

Jeg gir rapport i morgen om hvordan det gitt med foccacia´en ;-)

Legg inn en kommentar