Gjesteblogg/ Sunn Mat

TreningsGlede gjesteblogger igjen!

TreningsGlede.com gjentar sukssessen fra for to uker siden og gjesteblogger nok en gang – denne gangen med tyrkiske kjøttboller med tzatziki og salat. TreningsGlede får ta seg av de sunn oppskrifter, så skal jeg klare å lede dere inn i synden på egenhånd… ;-)

Tyrkiske kjøttboller med tzatziki og salat

Tzatziki med matyoghurt.

Du trenger:
3dl(1beger) TINE Matyoghurt
1 slangeagurk
2 hvitløksbåter
saften av 1/4 sitron
smak til med salt og pepper

Slik gjør du:
1) Riv slangeagurken på rivhjernet. Ha den revne agurken i et kjøkkenhåndkle og press ut all vesken.

2) Finhakk eller bruk hvitløspresse på hvitløksbåtene og ha i yoghurten, og press saften av 1/4 sitron i.Bland dette og smak til med salt og pepper.

3) La tzatzikien stå i kjøleskapet et par timer før servering.

Tyrkiske kjøttboller.

Du trenger:

500gr svinekjøttdeig, kylling/kalkunkjøttdeig eller karbonadedeig
1 egg
1-2 fedd hvitløk
1 ts salt
1 ts malt korriander
1 ts estragon
2 ss sitronsaft
1/4 pk Arla fetaost, smuldret.
1/2 rødløk
Tabascosaus etter smak

Slik gjør du:

1) Ha kjøttdeig en en bolle, ha i 1 egg og alt av tørrvarer. Finhakk feddene med hvitløk og rødløken og ha i bollen. Fetaosten smuldres i. Bland alt dette godt sammen.

2) Form små kjøttboller med fuktige hender som du steker i en varm panne med smør til de er gjennomstekte. For et «sunnere alternativ» så steker du de på plate i stekeovene. På 180grader i ca 20 min. (kommer an på hvor store kjøttboller du lager)

Lag en god salat med det du måtte ønske og server med kjøttbollene og tzatzikien!

You Might Also Like

No Comments

Legg inn en kommentar