Middag/ Snacks

#152: Ovnsbakte poteter med krydder

1. oktober 2009

poteter

Ovnsbakte potetbåter er jo en favoritt her i heimen. Her er er en variant som  jeg fant på forleden – jeg hadde nemlig noe nytt krydder som måttes prøves. Cemo Gourmet kryddersmør-krydder heter det, og er selvsagt uten ekle glutamater eller liknende. Her er innholdet i krydderet deres: Pepper, persille, salt, paprika, chili, løk, hvitløk, selleri, gressløk, gulrot, dill, sellerirot, matolje og lakris.

Jeg synes dette ble kjempegodt og det gikk ned på høykant hos vår datter på tre år. Beregn ca. 3 mellomstore poteter pr. person og skrell poteter og del dem i fire på langs. Bland potetene godt sammen med de andre ingrediensene og legg det på et stekebrett. Sett ovnen på 180 grader på varmluft og stek dem i ca. 45 minutt, til de set ut som mine :-)

Ingredienser:
4 ss olje
2 ss Cemo-gourmet kryddersmør-krydder
2 ts salt
5 ss hvetemel
1 dl parmesan

Bon apetit!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  trine
  1. oktober 2009 at 19:36

  Vi sliter skikkelig med å lage poteter i ovnen (er det mulig – de blir liksom aldri skikkelig stekt hos oss…) Så denne skal jeg definitivt prøve, hørtes kjempe godt ut!!

 • Reply
  andreas
  11. oktober 2009 at 19:55

  Lekkert! Har lage en del forskjellige varianter av stekte poteter, men det har blitt mye steiking i panne/lett fritering og dermed også mye fett i det siste. Kult med nye tips!

  Min erfaring er at hvilken potettype og olje som brukes er avgjørende, men har ikke funnet ut hva som er best. Hva bruker du?

 • Reply
  turid
  1. november 2009 at 23:51

  Mel, det var et godt tips som bør prøves. Jeg synes det er viktig at det blir akkurat passe med olje, ikke for mye og ikke for lite. Og så bør de ikke stekes på sånn stekefolie en kan bruke flere ganger, da synes jeg lett at de kan bli litt myke.

  • Reply
   admin
   2. november 2009 at 20:15

   Takk for det – det er en veldig god variant :-)

 • Reply
  Rine
  29. november 2010 at 10:16

  Dette så veldig godt ut, ja. Jeg sleit litt med at de måtte steke veldig lenge, men et tips kan være å skylle potetene før de krydres. Da blir litt av stivelsen vekke og de stekes fortere. Dette er også et godt tips når man skal lage fløtepoteter.

 • Legg inn en kommentar