Bakst,  Gjesteblogg

#154: Gjesteblogg 4: Hjemmelagde knekkebrød

Bilde av May B. Langhelle
foto: May B. Langhelle

Da jeg introduserte dette med gjesteblogging her på hobbykokken.no for noen uker siden, regnet jeg med at det skulle bli et sporadisk innslag av og til. Dette har imidlertid slått fullstendig feil – det har jo blitt en kjempesuksess og jeg har allerede fått inn nok materiale til å skrive ukentlig innlegg frem til jul! Denne bloggen er aldri ment å bli en matportal, men det er nå gøy å kunne få litt andre impulser av og til.

Denne ukens gjesteblogg-innlegg er fra May Langhelle som driver bloggen mykstart.blogspot.com. Hun er fotograf, så der ligger nok noe av forklaringen på at hun klarer kunststykket å få et bilde av knekkebrød i en treskål til å se spennende ut ;-) Denne skal prøves i kveld. Tusen takk for bidrag – teksten er tatt rett fra bloggen hennes:

Liker du ikke å bake sier du? Helt greitt det. Du kan lage knekkebrød uansett. Jeg vil kalle det røring, smøring og muligens litt klasking. Det går fort, men regn med litt tid i ovnen. Resultatet blir sprøtt godt, for ikke å snakke om hvor imponert folk blir når du spør om de vil smake på hjemmelaget knekkebrød. Denne oppskriften har spredd seg som ild i tørt gress fra sykepleier til sykepleier på intensivavdelingen på Haukeland sykehus. På fritiden gjør de ikke annet nå, enn å røre-klaske-smøre knekkebrød.. Her får du oppskriften, de er selvsagt sunne som rakkern, får ikke dette sving på tarmen din, får ingenting det.

KNEKKEBROT

4 dl samalt grovt rug
4 dl havregryn lettkokt
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 ts salt
7 dl vatn

Rør dette sammen. (Nei, ingen elting) Klask røra/deigen ut på 2 bakeplater. Så går du over med slikkepott og glatter det fint og jevnt helt ut i kantene. Obs! Viktig at det er ganske jevnt. Del opp med pizzahjul før du steker.

Varmluftsovn: 180 grader i 50 min. Begge brett i ovnen.

Vanlig ovn: Begge brett inni ovnen, bytt plass på brettene etter halve tiden. Om de ikke er ferdig etter 50 min, la de stå 15-20 min lengre. Eller lengre. Du ser.

Uansett ovn: Sett døra på gløtt og avkjøl knekkebrødene i ovnen når de er ferdig.

Så er det bare å knase i vei! Med ost eller andre godsaker.

( Jeg tok i tillegg å stødde på litt solsikke og sesamfrø på toppen, jeg liker nemlig frø..)

7 Comments

 • mykstart

  Hei. Vil bare si at knekkebrødene kan varieres i det uendelige. Jeg laget noen med quinoa og karve. Veldig godt. Suksess er det også å drysse lett med flaksalt oppå, bare for et lite ekstra sting.

  Her er en «glutenfri kommentar» jeg fikk på innlegget:
  »
  Jeg brukte glutenfrie havregryn. De er store, men det gikk helt fint. Brukte lunket vann og ventet litt før jeg helte røren utover.
  Hadde planer om å bruke bokhvete eller hirse, men dette hadde de ikke på butikken.
  Brukte 3 dl grov Semper brødmix og 5 dl havregryn. Tok også i noen ts. Pofiber. (Semper har dette også) Tror det er laget av ris.
  Brukte ellers oppskriften slik den står. Kjempegode med Blåmuggost :)»

 • Kristian

  Fikk prøvd knekkebrødene før helga. Blandet inn litt sammalt spelt også. Kjempegodt og vanvittig enkelt! Nå kan jeg fjerne enda et ferdigprodukt fra handlelista.

 • Einar

  Fikk ikke bakt før i går kveld, men dette var knallgodt og skal så avgjort gjentas :) Må bare smøre pannene bedre, for det var en del som satt bom fast.

  Fikk denne kommentaren fra min 3-årige datter i morges, sagt med total overbevisning: «Se ka æ fikk! Knækkebrø såm du har baka. Å den va kjæmpego!»

Legg inn en kommentar