Meninger

#160: Hore meg her og hore meg der…

16. oktober 2009
Foto: TV3

Foto: TV3

På engelsk har man et uttrykk som heter «sell-out» når man skal beskrive noen som forræder en eller som har ofret sine prinsipper for penger. Fremfor å bruke ordet sviker eller forræder har det de siste årene blitt populært å bruke ordet «hore» når man skal beskrive noen som svikter og sistemann ut er Eyvind Hellstrøm.
I gårsdagens VG går han hardt ut mot en tidligere ansatt og NM-vinner i kokkekunst, Erlind Sundal, som nå viser «horete» atferd ved å lage en serie produkter med mat til en familien for under 100-lappen for Rema 1000.

Artikkelen kan leses her:

http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=575333

Som jeg har skrevet tidligere her på bloggen så er jo en av de store årsakene til å folk kjøper ferdigmat at de tror at det er både billigere og raskere. Jeg gjør mitt beste for å bekjempe disse mytene her på bloggen min. Erling Sundal har for et lite øyeblikk gått ut av gourmet-restauranten og inn i hverdagskjøkkenet vårt og sagt: «Hei! Vil du ha noe billig og ordentlig mat? -Da skal jeg hjelpe deg!»

Jeg skjønner at det må skjære en gourmet som Hellstrøm i hjertet, som er mer vant med gåselever enn fiskefingre å se en av sine stjerneelever pushe billigmat for Rema 1000. Men hvilke måltider er det flest av, Hellstrøm? Hverdagsmat eller soiréer på Bagatelle? Som familiefar vil jeg heller ha tips om hverdagsmat fra Erling Sundal enn fra en ugift mann i 60-årene uten barn, hvis kjøleskap stort sett inneholder champagne, østers og asparges.

Etter Rema 1000-kampanjen skal nok Sundal rett tilbake til gourmet-kjøkkenet igjen. Kan du tilgi ham for dette sidespranget? Kan han få lov til å steke gåselever igjen, eller dømmer du han til en evig pinsel med fiskepinner og kokt skinke?

Å kalle noen for en hore er et fryktelig sterkt uttrykk, og det hadde vært fint om Hellstrøm kunne spart det til noe litt større enn til en hvis eneste forbrytelse er å hjelpe tusenvis av nordmenn med å lage bedre og billigere mat.

Ps. Når man snakker om å være horete: Jeg kan ikke huske å ha sett Paul Bocuse og Alain Ducasse løpe rundt på veikroer i Frankrike med TV-team på slep for å få dem til å lage bedre Pommes Frites. Men der tar jeg kanskje feil….

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Lars Martin
    19. oktober 2009 at 17:17

    Jeg ble fryktelig irritert på Hellstrøm etter disse uttalelsene. For meg fremstår han etter dette som en skikkelig elitist, som rett og slett ikke ønsker at menigmann skal kunne lære seg å lage god og billig mat. Greit nok at Sundal selvfølgelig ikke gjør disse reklamene gratis, og med eneste intensjon å hjelpe folk til å lage bedre mat, men det er da likevel resultatet.

  • Legg inn en kommentar