Hjemmesider

#168: Hobbykokken.no – nytt kapittel i eventyret…

31. oktober 2009

hobby_hist

Kjære matvenner!

Et nytt kapittel i eventyret hobbykokken.no har begynt. Da jeg for  3 år siden startet denne bloggen (da som hobbykokken.blogspot.com) var det bare ment for at noen venner skulle slippe å ringe meg hver gang de trengte en av oppskriftene mine. Ambisjonene var overhodet ikke å henvende seg til noen andre enn vennene mine, men etterhvert så har det jo blitt ganske mange fler.

I april kjøpte jeg domenet hobbykokken.no og gikk samtidig over til en ny blogg – wordpress.com. Dette ga meg enda større muligheter enn hos blogspot og jeg fikk svært mange gode tilbakemeldinger på den nye bloggen. I løpet av høsten har mange hyggelige ting skjedd (bl. a. gjesteblogging) og besøkstallet har nå økt fra å være ca. 3000 i hele 2007 til å nå være ca. 5000 i uka. Det matglade ryktet har spredd seg og stadig flere tar den virtuelle turen innom bloggen min.

For å kunne tilby en enda bedre blogg til mine lesere, som jeg etterhvert har blitt veldig glad i, har jeg nå lagt om enda en gang. Denne gangen til wordpress.org som er verdens raskest voksende blogg-samfunn, det er attpåtil basert på åpen kildekode. Jeg vil derfor slutte å oppdatere hobbykokken.wordpress.com – fra nå av er det bare hobbykokken.no som gjelder.

Den nye bloggen gir meg i tillegg til et bedre design, mange flere muligheter til å lage et best mulig innhold på bloggen. Jeg har også mulighet til å være mye mer interaktiv med leserne mine og om ikke så lenge vil jeg bl. a. starte et eget forum her på bloggen. Jeg setter også veldig stor pris på at så mange følger meg på twitter (@hobbykokken) og det gir også en unik mulighet til å spre matglede.

Jeg vil altså invitere dere med videre på dette eventyret – jeg håper det gir dere like mye glede som det gir meg :-)
Matglad hilsen fra

Hobbykokken Olav

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  hege
  1. november 2009 at 17:50

  Jeg gleder meg til fortsettelsen…….Hege

  • Reply
   admin
   2. november 2009 at 20:16

   Takk for det – det er jo kjempegøy å besøke Pepperkverna også :-)

 • Reply
  Turid
  2. november 2009 at 11:46

  Hei, flott blogg.

  Jeg tenker også litt på å bli flinkere med hverdagsmaten og ser du har mange gode tips som gjør hjemmelaget like enkelt som frossen- og posemat.

  Noe jeg synes er vanskelig er kraft/buljong.

  Er det noen buljonterninger som er OK? Jeg har følelsen av at mange av buljongterningene inneholder like mye muffens som de fleste suppeposer, bare at man tilsetter andre råvarer som er ferskere.

  I helgene er det OK å koke et stykke kjøptt og noen kraftbein til en kjøttsuppe. Men for andre raske hverdagssupper er ikke det like greit. Har også prøvd å koke kraft og fryse ned. Det blir jo godt, men en stor kjele og mange timer ved grytene gir jo ikke mange porsjonene.

  • Reply
   admin
   2. november 2009 at 20:13

   Knorr har noen veldig bra økologiske buljongterninger, men bortsett fra det så er det vel litt tynt i rekkene. Nå det gjelder hva som er muffen i buljongterninger, så er det vel dette som preger de fleste av dem:

   – Altfor mye salt
   – Stappfulle av glutamater
   – Mye herdet fett

   Ang. kraft så blir det jo mer konsentret jo mer den få koke inn…

   Takk for at du leser bloggen min – veldig hyggelig :-)

 • Reply
  Britt
  3. november 2009 at 09:19

  Ble inspirert av buljongspørsmålet: I mitt barndomshjem finnes en 150 år gammel kokebok for husholdningen, som har en del heftige oppskrifter, ikke minst buljong. Etter hukommelsen: «Man tager forparten av 6-8 kalver i en (nødvendigvis) stor gryte». Etter å ha kokt benene lenge og vel, fjernes disse, og buljongen reduseres til knapt flytende gele før den helles i tynt lag i «flate dessertskåler som settes i den på forhånd godt oppvarmede bestestuen for å tørke i noen døgn». Da skal buljongen ha blitt til tørre, stive flak som kunne tres på en hyssing og henge klart til lettvint bruk i lang tid. Uten salt, glutamater eller herdet fett… Noe så lettvint!

  • Reply
   admin
   3. november 2009 at 10:06

   Tusen takk for fantastisk bra tips! Det er jo sånne «små» triks som gjør alt så mye lettere. Da burde jo du og dine likesinnede være midt i målgruppen for mitt forslag om å avskaffe melk i butikkene – alle burde få sin egen ku! Med egen ku i garasjen har du full kontroll på melkeproduktene du trenger i hverdagen. Kom gjerne med flere tips fra den boka :-)

 • Reply
  Kari Receptomaten
  11. november 2009 at 00:30

  Grattis! Ett steg framåt för en fin & trevlig blogg! Keep it coming!

  • Reply
   admin
   11. november 2009 at 21:36

   Tack så mycket! :-)

  Legg inn en kommentar