Diverse

#172: Dette vil jeg lese mer om

matblader-forsider_small
Jeg har stor appetitt på norske matblader og det er vanskelig å peke ut en favoritt, siden de alle sammen har en ganske tydelig profil som gjør at jeg ikke føler at jeg leser det samme uansett hvilket blad det er. Norges mest multimediale matjournalist Hanne Stensvold (twitter: @sthanne) i Maison Mat & Vin spurte nylig på twitter hva folk kunne tenke seg å lese i Mat & Vin til neste år. Derfor skriver jeg en liten artikkel her om hva jeg kunne tenke meg å lese mer om i norske matblader generelt  – heng dere gjerne på i kommentar-feltet.

Her er det jeg ønske å lese mer om:

  • Jeg ønsker å lese flere tester om forskjellige matvarer som finnes på markedet. Det er rart at matbladene har overlatt dette nesten uten unntak til avisene.
  • Jeg ønsker å lese reportasjer fra helt vanlige familier rundt om i Norge om hvordan det lager mat i hverdagen.
  • Jeg vil lese om nordmenn i utlandet og deres møte med fremmede matkulturer og hvordan de spiser i hverdagen.
  • Jeg vil se hvordan maten vi spiser blir laget. Ikke bare reportasjer fra vingårder og olivenlunder – kjøttdeig, kyllingbryst og pizza Grandiosa. Det burde vel gå an å få til – for produsentene har vel ingenting å skjule – har de vel?
  • Jeg savner reelle bokanmeldelse, ikke bare en liten feature om at nå kommer de ut ny bok. Hvis journalistene synes den er skikkelig dårlig, så burde de skrive det.
  • Jeg vil lese mer om mat som medisin og hvordan vi åpvirker kroppen vår ift. sykdommer med hva vi spiser.
  • Jeg vil lese mer om gourmet-klubber rundt om i Norge.
  • Jeg ønsker at man kunne lage et «reality-show» ved å hjelpe familier over flere artikler med å endre kostholdet sitt.
  • Jeg vil lese om allergi-vennlig mat.

Det får holde – jeg kommer tilbake med mer. Du må gjerne fylle på i kommentar-feltet med egne ønsker og kommentarer.

Legg inn en kommentar