Dessert/ Diverse

#171: Sjokolade-pynt

3. november 2009

DSC_1786

Jeg har fått noen spørsmål om hvordan jeg har laget pynten på bildet over og jeg er som vanlig ikke vanskelig å be. Det er jo egentlig veldig enkelt, man bare smelter sjokolade og heller det over litt bobleplast – jeg skal selvsagt forklare. Du må enten velge om du vil temperere sjokoladen eller om du bare vil smelte den som vanlig over et vannbad eller i mikrobølgeovnen. Jeg anbefaler å temperere, men det går hvis du ikke gjør det også


Før tar du frem noe bobleplast som man kan kjøpe på de fleste post-kontor eller bokhandler:

DSC_1769

Så smelter/temperer du hvit sjokolade og fordeler det tilfeldig utover:

DSC_1770

Så tar du på mørk sjokolade:

DSC_1772

Så fordeler du det utover med en palett-kniv:

DSC_1775

Så begynner det å se slik ut:

DSC_1778

Så tar lar du det tørke og stivne, enten på kjøkkenbenken i noen timer eller i kjøleskapet i ca. 20. minutter. Brekk det opp i biter og så kan du bare pynte som du vil:

DSC_1785

Enjoy!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Anders M Tangen
    3. november 2009 at 10:10

    Hmmm…Har aldri vært noen kløpper på baking. Kanskje jeg må prøve. Dama mi elsker jo alt som smaker av sjokolade

    • Reply
      admin
      3. november 2009 at 10:13

      Go for it! Damer og sjokolade pleier sjelden å gå galt :-)

  • Reply
    Fredrik Nordahl
    3. november 2009 at 10:11

    200?

    bra blogg du har, mann! kjempefin, rett og slett.
    skriver om mat jeg også. har to sider (og ting på nettet) i Varden hver fredag.
    om to uker kommer jeg ut med bok. gikk i trykken forleden. har en kombinasjon av nerver og trua på at det går bra.

    alt godt!

    Fredrik Nordahl fra Porsgrunn

  • Reply
    Birgit
    3. november 2009 at 10:24

    Dette ser helt så enkelt ut, og må utprøves.
    Knall bra….
    Birgit

  • Legg inn en kommentar