Dessert,  Diverse

#171: Sjokolade-pynt

DSC_1786

Jeg har fått noen spørsmål om hvordan jeg har laget pynten på bildet over og jeg er som vanlig ikke vanskelig å be. Det er jo egentlig veldig enkelt, man bare smelter sjokolade og heller det over litt bobleplast – jeg skal selvsagt forklare. Du må enten velge om du vil temperere sjokoladen eller om du bare vil smelte den som vanlig over et vannbad eller i mikrobølgeovnen. Jeg anbefaler å temperere, men det går hvis du ikke gjør det også


Før tar du frem noe bobleplast som man kan kjøpe på de fleste post-kontor eller bokhandler:

DSC_1769

Så smelter/temperer du hvit sjokolade og fordeler det tilfeldig utover:

DSC_1770

Så tar du på mørk sjokolade:

DSC_1772

Så fordeler du det utover med en palett-kniv:

DSC_1775

Så begynner det å se slik ut:

DSC_1778

Så tar lar du det tørke og stivne, enten på kjøkkenbenken i noen timer eller i kjøleskapet i ca. 20. minutter. Brekk det opp i biter og så kan du bare pynte som du vil:

DSC_1785

Enjoy!

4 Comments

Legg inn en kommentar