Uncategorized

#175: Fløtegratinerte poteter med ost

10. november 2009

dauphin

På fransk heter fløtegratinerte poteter «Pommes dauphinoise», men de serveres ikke med ost slik som vi har blitt vant til Norge. Et stort problem for mange er at fløten skiller seg og det hele ender opp med å se ganske udelikat ut – og det kan vi jo ikke ha noe av ;-) Løsningen er å få ned fettprosenten i smeten ved å ha 50/50 med melk og fløte – funker hver gang.


Ingredienser: (4 personer)

10-12 poteter, avhengig av størrelse
2 hvitløksfedd, finhaket
1 stk løk, finhakket
4 dl fløte
4 dl melk
1 dl ost, gjerne Jarlsberg
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 revet muskatnøtt

Fremgangsmåte:
1. Varm om ovnen til 230 grader
2. Skrell potetene og del dem i 2-3 millimeter tykke skiver.
3. Ha potetene, hvitløken, løken og krydderet oppi en kjele hell oppi fløte/melk-blandingen.
4. Krøll sammen et bakepapir, brett det ut igjen, legg det oppå potene og la det hele koke til potetene er møre på middels sterk varme i  ca. 30 minutt.
5.  Hell innholdet i gryta over i et ildfast fat og ta ost på. La det steke i ovnen til osten bil gyldenbrun – ca.15 min.

Server!

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Eva
    12. november 2009 at 09:57

    Klokken er 09:57 og jeg har lyst på fløtegratinerte poteter.

    • Reply
      admin
      12. november 2009 at 09:58

      Unnskyld!! :-)

  • Reply
    Eva
    12. november 2009 at 10:41

    Hehe. Du kan jo ikke noe for at jeg snoker rundt på matblogger til merkelige tider av døgnet. Men de så sabla gode ut!

    • Reply
      admin
      12. november 2009 at 10:43

      Jeg har ihvertfall ikke fått noen klager ;-)

  • Reply
    VEGARD
    18. oktober 2013 at 18:10

    Hvilke poteter bruker du? Og hvilken melk? Fint havsalt på saltet, antar jeg?

  • Reply
    Kristjan
    31. desember 2017 at 09:34

    Hva er greia med å koke potetene med bakepapir over?

  • Legg inn en kommentar