Fløtegratinerte poteter med ost

dauphin

På fransk heter fløtegratinerte poteter «Pommes dauphinoise», men de serveres ikke med ost slik som vi har blitt vant til Norge. Et stort problem for mange er at fløten skiller seg og det hele ender opp med å se ganske udelikat ut – og det kan vi jo ikke ha noe av ;-) Løsningen er å få ned fettprosenten i smeten ved å ha 50/50 med melk og fløte – funker hver gang.


Ingredienser: (4 personer)

10-12 poteter, avhengig av størrelse
2 hvitløksfedd, finhaket
1 stk løk, finhakket
4 dl fløte
4 dl melk
1 dl ost, gjerne Jarlsberg
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 revet muskatnøtt

Fremgangsmåte:
1. Varm om ovnen til 230 grader
2. Skrell potetene og del dem i 2-3 millimeter tykke skiver.
3. Ha potetene, hvitløken, løken og krydderet oppi en kjele hell oppi fløte/melk-blandingen.
4. Krøll sammen et bakepapir, brett det ut igjen, legg det oppå potene og la det hele koke til potetene er møre på middels sterk varme i  ca. 30 minutt.
5.  Hell innholdet i gryta over i et ildfast fat og ta ost på. La det steke i ovnen til osten bil gyldenbrun – ca.15 min.

Server!

Jeg anbefaler dette også:

6 comments

Legg inn en kommentar