Uncategorized

#180: Hobbykokken hos broderfolket

14. november 2009

smak_av_sommer_3

Hobbykokken er jo ikke lenger bare denne bloggen, det har også blitt mye aktivtet på twitter (@hobbykokken). Der har jeg kommet i kontakt med mange spennende mennesker, både fra inn og utlandet. Fra de store utlandet skal vi ikke lenger enn til Sverige før vi finner noen andre med minst like stor matglede som undertegnede, og en av dem er Rikard Nilsson (@rickmacone). Rikard er en meget meritert kokk som jeg anbefaler å følge med på. Han har skrevet bøkene Den tekniske Kocken 1 og 2 og jeg ser frem til å få lest dem.

Rikard har startet en ukentlig konkurranse på twitter som heter #wtr (Weekly Twitterrecipes) og denne uken meldte jeg meg på med en oppskrift fra bloggen min. Rikard likte åpenbart oppskriften min og den vant – litt stolt, ja ;-) Premien er de to bøkene hans som jeg gleder meg til å lese og ikke minst å skrive om på denne bloggen.

Oppskriften er min egenkomponerte Hvit sjokolademoussekake med lime og jordbær og jeg skal i anledning seieren gi den ut en gang til. Jeg legger den ut to ganger – en gang på norsk og en gang på svensk. Jeg vil gjerne være tidlig ute med å beklage svensken min på forhånd, men ved hjelp av Google Translate og gamle Pippi-filmer så håper jeg at det ikke har blitt så ille…

Tusen takk, Rikard!

Her er min oppskrift på hvit sjokolademousse med lime:

Ingredienser:
1 plate gelatin
50 g sukker
1/2 dl saft av lime
finrevet skall fra to lime
3 eggeplommer
200 g hvit sjokolade
1 beger (3dl) kremfløte

Fremgangsmåte:

Bløt gelatinen i kaldt vann. Kok sukker og lime-saft til en typp sirup. Tilsett gelatinen. Pisk eggeplommene luftig, og spe med den varme sirupen under kraftig visping. Pisk til luftig eggedosis, og til eggedosisen har fått romtemperatur. Sett sjokoladen til smelting i vannbad til den så vidt er smeltet. Avkjøl til romtemperatur. Pisk fløten stiv.

Så må du holde tunge rett i munnen:

Bland eggedosisen i sjokoladen og rør veldig hardt med en visp til en fin røre. Pisk så inn 1/4 av fløten så å få blandingen litt løsere. Vend så inn resten av fløten og lime-skallet og rør godt om til en fin mousse.

Sett blandingen kaldt i egnede former i minst 2 timer før servering.

Hvis du ønsker å lage den sånn som på bildet, så trenger du egnede kakeformer (16-18 cm) , jordbær og en mandel-bunn. Mandelbunnen lager du slik:

200 g malte mandler
250 g melis
3 egghviter
1 ss hvetemel

Pisk eggehviter og sukker til en stiv marengs. Vend forsiktig inn de malte mandlene og hvetemel. Røren has i en smurt rund form ( 28 cm) med bakepapir i bunnen.

Stekes på ca 180 grader i ca 30 min.

Stikk ut mandelbunnen med formen du skal bruke. Legg bunnen på et fat med kakeringen rundt, del jordbær i to oglegg dem inntil kakeringen som på bildet og fyll opp med mousse. Sett kaken i kjøleskapet i minst to timer og pynt med friske bær. Løsne kakeringen men en skibrenner eller et varmt håndkle og server.

Lykke til!

You Might Also Like

No Comments

Legg inn en kommentar