Produkttest

#190: Min første produkttest!

masahiro_turkniv

Som jeg har skrevet tidligere har har jeg fått en del henvendelser den siste tiden for forskjellige produsenter om å teste produktene deres. Etter å ha tenkt en del på det har jeg litt motvillig sagt ja til dette, men da med under veldig tydelig betingelser. Jeg har da heller ikke takket ja til hva som helst, en produsent av posesupper ble høflig avvist under henvisning til å lese bloggen min litt grundigere – de eneste posene som finnes her i huset er handleposer og dem har det aldri vært posesupper i….


Men andre ting har det vært betydelig lettere å takke ja til, som da f. eks. skarpekniver.com tok kontakt.  Skarpekniver.com selger kniver fra Masahiro og det er et merke jeg kjenner veldig godt fra før. Jeg kjøpte min første Masahiro for 9 år siden og har vært veldig fornøyd siden. Min artikkel om det å ha en treåring på kjøkkenet har jeg fått mange fine tilbakemeldinger på, og der skriver jeg om Masahiro barnekniven som vi har hatt i et år.

Kniven jeg har testet er en Masahiro Turkniv. Dette er ingen turkniv i tradisjonell norsk forstand, den er ikke ment å spikke fliser med. Den er derimot en fullverdig kjøkkenkniv som kommer i et meget praktisk etui av hardplast til å ta med i sekken. Kniven finnes i tre forskjellige lengder: 12 cm, 13,5 cm og 16,5 cm. Jeg har testet den største.

Det første som slår meg er hvor bra balansert kniven er. For å være lett å rengjøre og lett å bruke har Masahiro valgt et håndtak i plast, noe som i utgangspunktet burde bety av kniven ville vært dårlig balansert og fortung. Det er den overhodet ikke. Kniven har så og si like bra balanse som den langt dyrere MV-S serien og det er veldig viktig i min bok.

Når det gjelder skarpheten er denne kniven like skarp som andre Masahiro-kniver jeg har prøvd og det sier ikke lite. Det er nok ikke brukt samme kvalitet og hardhet på stålet som på de knivene som koster 4-5 ganger så mye, men det er mer enn godt nok og det gikk veldig greit å skjerpe kniven.

Som konklusjon vil jeg si at dette var en meget hyggelig opplevelse. For en som er så glad i å være ute i naturen som jeg er, så er det rett og slett deilig å kunne ta med favoritt-redskapet på kjøkkenet ut i skog og mark. Knivene koster 199, 260 og 310 kr fra minst til størst og det synes jeg overhodet ikke er dyrt for noe som holder så bra kvalitet. Den er så god at for veldig mange vil den utvilsomt være en stor oppgradering fra det knivsettet man kjøpte for 200 kroner på messe for 10 år siden, så hvis mange kjøper den vil sikkert mange bruke den til daglig på kjøkkenet også.

Jeg anbefaler kniven på det varmeste til sitt bruk. Det at man må ta den med i en plastboks og ikke i en slire oppleves ikke som en ulempe, den er lett å ta med i sekken. Som det eneste negative vil jeg si at jeg er usikker på hvor lenge de litt spinkle hengslene på boksen holder, men det har jo ingenting med selve kniven å gjøre. Og hvis uhellet skulle være ute vil jeg tro at det lett kan løses med et strikk eller to.

Masahiro turkniv og alle andre Masahiro-kniver kan kjøpes på skarpekniver.com. I følge dem må man bestille før 12. desember for at det skal nå frem til jul.

8 Comments

 • Tor Erik

  Veldig artig at du poster denne nå. Kjøpte barnekniv til 2.5 åringen for en tid tilbake. (Vi er flere på ordentligmat.no som har bestilt den).

  På samme bestilling tok jeg med en gave til meg selv: En kniv som kunne være med i sekk og koffert på ferie og tur…

 • Tor Erik

  Hvor lenge har du testet den? De fleste kniver er jo skarpe fra butikk, men sløves fortere med dårlig stål.

  Du skriver du skjerpet den, og jeg ble bare nysgjerrig på hvor for du følte behovet.

  • admin

   Det er ikke mange dagene, men det er den eneste kniven jeg har brukt her hjemme siden den kom i posten. Jeg følte overhodet ikke noe behov for å skjerpe den etter bare noen få dagers bruk, men siden jeg ville være litt grundig med testingen så gjorde jeg det for å se hvor lett den var å skjerpe.

   Uttrykket «dårlig stål» blir jo ofte brukt for å beskrive «mykt» stål, altså stål med lav verdi på Rockwell-skalaen. Global er jo kjent for god kvalitet, men deres stål holder bare 52 Rockwell, dette for å lette vedlikeholdet og gjør det enklere å alltid holde den skarp.

   Rockwell-skalaen går til 63 og jeg har flere kniver med så hardt stål. Tro meg, det er helt forferdelig å skjerpe. De fleste Masahiro-knivene ligger på mellom 54-58 Rockwell, men jeg kjenner ikke verdiene til turkniven. Den virket uansett litt hardere å skjerpe en Global-knivene mine.

   Gled deg! :-)

 • Morten Pedersen

  Enig med deg suppeposer har sine begrensninger. Flott å lese om kniven, men problemet vårt er at vi forsåhvidt har nok kniver det er bare det at de alle er blitt ganske uskarpe. Vet du om noen steder det går ann å få slipt de opp. Vi er litt amatører på det området der.

  • admin

   Hei!

   De fleste Traktøren-butikker har gode kontakter med folk som kan slipe. Jeg holder på å skrive min mest omfattende bloggpost noensinne for tiden og den skal tilfeldigvis handle om kniver. Det kommer til å bli fordelt på syv forskjellige innlegg, og et av dem kommer til å være utelukkende om sliping og skjerping – så følg med! :-D

   Olav

Legg inn en kommentar