Uncategorized

#189: Ut på tur

3. desember 2009
DSC_5272

Jeg er glad i god mat, men det vil ikke si at jeg må spise trøfler og indrefilet hele tiden. Ikke i det hele tatt. Selve om jeg har lagd mye god mat hjemme på kjøkkenet, så har jeg lagd minst like god mat ute i naturen i mitt Trangia stormkjøkken.

Hvis jeg har mulighet til å være ekstra godt forberedt, pleier jeg å lage det meste av maten dagen før jeg skal ut på tur, men det er som regel bare hvis det er korte turer og hvis jeg vet om dem god tid i forveien.
En av tingene jeg liker å lage på i stormkjøkkenet og hjemme i mitt eget kjøkken er en skikkelig god spansk tortilla. Dette er er omelett-variant, og i likhet med de fleste klassikere er det jo mange som har sterke meninger om hvordan den skal lages. Det er vel fort gjort å bli enige om at man må minimum har i poteter, egg og løk, men etter det strides de lærde.
Jeg har lagd akkurat denne varianten av det jeg hadde i kjøleskapet og noen potetrester fra gårsdagens middag, så akkurat denne oppskriften er ikke hogd inn i stein. Når man tar med egg ut i naturen er det beste tipset å knekke og vispe dem hjemme og legge dem over i en god og tett boks.

Utstyr:
Stormkjøkken
Kniv
Kuttebrett (gjerne et tynt et i plast)
Stekespade
Kjøkkenhåndkle
Flaske med vann til skylling

Ingredienser:
4 egg
1/2 dl melk
1 kokt potet i biter
1 løk, finhakket
1/2 paprika, finhakket
salt
pepper
cayennepepper

Fremgangsmåte:
Visp sammen eggene og melken, ha dem i en zip-lock pose og legg dem i en plastboks før du drar på tur.
Kutt grønnsakene i ca. like store biter og stek dem i pannen på middels sterk varme i 5-7 minutt.
Skru ned varmen litt og hell opp eggeblandingen sammen med krydder. La det steke til eggemassen har satt seg, ca. 10 minutt.
Nå er det ferdig :-)
Server!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Johan
  3. desember 2009 at 13:00

  Istedet for zipbag og boks, er det latterlig enkelt og bare vispe eggene og melken og helle det på en tom 0,5liters flaske :)

 • Reply
  Trine Grung
  3. desember 2009 at 17:36

  NICE!! jeg lager dette ofte….me like!!!

 • Reply
  mykstart
  3. desember 2009 at 22:58

  Skulle til å si det samme som Johan. Nå skriver jeg bare at jeg er helt enig med Johan. :-)

 • Reply
  Ditte
  5. desember 2009 at 12:35

  Jeg kjenner stormkjøkkenet må være med på tur når eineren til årets dørpynt skal plukkes :-)

  Bare litt oppholdsvær nå ;-)

 • Legg inn en kommentar