Uncategorized

#203: Det matglade året 2009

2009 var året da min interesse for mat for alvor tok steget over i cyberspace. Selv om jeg har hatt denne bloggen i litt over tre år, så skjedde det noe veldig spennende da jeg begynte med twitter i april i år. Siden den gang har besøket økt uke for uke og det er selvsagt veldig inspirende.

Det er en glede og et privilegium å ha mat som sin store lidenskap og det er en minst like stor glede å få lov til å dele sin interesse med andre. Jeg får mange fine tilbakemeldinger på at all skrivingen min inspirerer andre til å lage mat og det er jo nettopp det som er hele motivasjonen min for å drive denne bloggen: å dele min matglede med andre :-)

Jeg har ingen matfaglig bakgrunn, men jeg har fått anledning til å dyrke lidenskapen min i så mange år at det ikke lenger legger noen hindringer for meg. Spesielt det å øke min teoretiske kunnskap om mat og ernæring har gjort meg i stand til å bli flinkere til å lage mat – både til hverdag og til fest. Jeg anbefaler alle å løsrive seg fra oppskriftene og lese bøker som er mer opptatt av å lære deg hvorfor man gjør noe, i stedenfor å bare svare på hvordan.

Jeg vil hylle året som gikk med å presentere en topp 10-liste over de mest leste artiklene i året som gikk. De presenteres i synkende rekkefølge:

  1. Verdens beste sjokoladekake
  2. Gjesteblogg 4: Hjemmelagde knekkebrød
  3. Sjokoladetøfler, jeg mener trøfler
  4. Chili con carne vs. Gradiosa
  5. Med en treåring på kjøkkenet
  6. Ovnsbakte poteter med krydder
  7. Kan du koke vann – da kan du lage gelé
  8. Potetmos uten hemninger
  9. Gjesteblogg 5: Hanne Stensvold – super salma
  10. Deilige amerikanske cookies

Tusen takk til alle dere som er innom å leser siden min fra tid til annen. Det er veldig inspirerende at stadig flere tar turen innom og det er veldig gøy å ha en dialog gjennom kommentarfeltene og twitter. Jeg vil også benytte anledningen til å takke mine kjære matblogg-kollegaer rundt omkring i Norge. Deres anbefalinger og lenker har også vært et viktig bidrag til den økte trafikken. Jeg vil gjerne få presentere de sidene som har sendt videre flest lesere fra deres blogg til min. Her er topp 10-lista i tilfeldig rekkefølge:

Jeg vil avslutte med å ønske dere alle sammen et riktig godt nyttår! La det stå i matgledens tegn :-D

3 Comments

Legg inn en kommentar