I likhet med de fleste andre nordmenn er jeg veldig glad i potet-retter, kanskje spesielt når jeg spiser rødt kjøtt, av en eller annen grunn. En av de mest klassiske potet-rettene som finnes heter Rösti-poteter, og min variant vil jeg vise deg her.
Ingredienser:
500 g poteter, skrelt
1 liten løk, finhakket
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1 dl Jarlsberg-ost, revet
4 ss smeltet smør
Fremgangmåte:
- Varm en stekepanne til middels sterk varme og varm opp ovnen på varmluft på 180 grader.
- Riv potetene med et rivjern. Legg potetene i et kjøkkenhåndkle og vri ut væsken av potetene.
- Bland potetene med salt, pepper, ost, løk og smør.
- Legg potetene i et jevnt lag i pannen og stek dem gyldenbrune i pannen på hver side.
- Ha pannen i ovnen i ca. 10-15 minutter. Da er Rösti’en myk inni og sprø utenpå.
- Server!
De færreste oppskrifter inkluderer ost, men det har blitt en favoritt her hjemme hos oss. Vi liker Jarlsberg bedre varm enn kald, men parmesan-ost er også veldig godt.
Namme-nam!
8 comments
Åh, jeg elsker poteter!
Det er nesten som om eg får lyst til å begynne å spise potet igjen…
(har sluttet, nesten i allefall…)
Men det der såg jammen godt ut!
Hvor mange potiter blir oppskrifta?, eller lager du en svær en?
Den gir en stor, som på bildet, eller fire små om du vil :-)
Brukte grov-raspen til microplane, ble litt vel grovt kanskje, medium raspen trodde jeg ble for fin, jaja, får se hva som kommer ut av ovnen :)
Grov-raspet så henger de noe dårligere sammen, men hadde jeg hatt en liten form å presse de i, så hadde resultatet trolig blitt endel bedre.
Hvordan gikk det? ;-)
Jeg brukte søtpotet istedet for vanlig potet, helt nyyydelig! Takk for oppskrift!
Kult!