Rösti-poteter

I likhet med de fleste andre nordmenn er jeg veldig glad i potet-retter, kanskje spesielt når jeg spiser rødt kjøtt, av en eller annen grunn. En av de mest klassiske potet-rettene som finnes heter Rösti-poteter, og min variant vil jeg vise deg her.

Ingredienser:
500 g poteter, skrelt
1 liten løk, finhakket
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1 dl Jarlsberg-ost, revet
4 ss smeltet smør

Fremgangmåte:

  • Varm en stekepanne til middels sterk varme og varm opp ovnen på varmluft på 180 grader.
  • Riv potetene med et rivjern. Legg potetene i et kjøkkenhåndkle og vri ut væsken av potetene.
  • Bland potetene med salt, pepper, ost, løk og smør.
  • Legg potetene i et jevnt lag i pannen og stek dem gyldenbrune i pannen på hver side.
  • Ha pannen i ovnen i ca. 10-15 minutter. Da er Rösti’en myk inni og sprø utenpå.
  • Server!

De færreste oppskrifter inkluderer ost, men det har blitt en favoritt her hjemme hos oss. Vi liker Jarlsberg bedre varm enn kald, men parmesan-ost er også veldig godt.

Namme-nam!

Jeg anbefaler dette også:

8 comments

  1. Det er nesten som om eg får lyst til å begynne å spise potet igjen…
    (har sluttet, nesten i allefall…)

    Men det der såg jammen godt ut!

  2. Brukte grov-raspen til microplane, ble litt vel grovt kanskje, medium raspen trodde jeg ble for fin, jaja, får se hva som kommer ut av ovnen :)
    Grov-raspet så henger de noe dårligere sammen, men hadde jeg hatt en liten form å presse de i, så hadde resultatet trolig blitt endel bedre.

Legg inn en kommentar