I likhet med de fleste andre nordmenn er jeg veldig glad i potet-retter, kanskje spesielt når jeg spiser rødt kjøtt, av en eller annen grunn. En av de mest klassiske potet-rettene som finnes heter Rösti-poteter, og min variant vil jeg vise deg her.
Ingredienser:
500 g poteter, skrelt
1 liten løk, finhakket
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1 dl Jarlsberg-ost, revet
4 ss smeltet smør
Fremgangmåte:
- Varm en stekepanne til middels sterk varme og varm opp ovnen på varmluft på 180 grader.
- Riv potetene med et rivjern. Legg potetene i et kjøkkenhåndkle og vri ut væsken av potetene.
- Bland potetene med salt, pepper, ost, løk og smør.
- Legg potetene i et jevnt lag i pannen og stek dem gyldenbrune i pannen på hver side.
- Ha pannen i ovnen i ca. 10-15 minutter. Da er Rösti’en myk inni og sprø utenpå.
- Server!
De færreste oppskrifter inkluderer ost, men det har blitt en favoritt her hjemme hos oss. Vi liker Jarlsberg bedre varm enn kald, men parmesan-ost er også veldig godt.
Namme-nam!
8 Comments
Eva
2. januar 2010 at 15:06Åh, jeg elsker poteter!
Kjetil
3. januar 2010 at 22:37Det er nesten som om eg får lyst til å begynne å spise potet igjen…
(har sluttet, nesten i allefall…)
Men det der såg jammen godt ut!
neslekkim
10. januar 2010 at 15:37Hvor mange potiter blir oppskrifta?, eller lager du en svær en?
admin
10. januar 2010 at 17:35Den gir en stor, som på bildet, eller fire små om du vil :-)
neslekkim
10. januar 2010 at 17:49Brukte grov-raspen til microplane, ble litt vel grovt kanskje, medium raspen trodde jeg ble for fin, jaja, får se hva som kommer ut av ovnen :)
Grov-raspet så henger de noe dårligere sammen, men hadde jeg hatt en liten form å presse de i, så hadde resultatet trolig blitt endel bedre.
admin
12. januar 2010 at 22:34Hvordan gikk det? ;-)
Desi
10. august 2011 at 19:43Jeg brukte søtpotet istedet for vanlig potet, helt nyyydelig! Takk for oppskrift!
admin
10. august 2011 at 21:48Kult!