Sandwich

#205: Deilig foccacia til lunsj

Vi skulle ha noen venner innom til lunsj i dag og da er det deilig med litt kaldt mat at og til. Valget var enkelt: Foccacia med karri-majones, kylling og bacon fra Norges beste slakter: Slakter Idsøe.

Vi kan jo begynne med brødet, som i dag var foccacia. Jeg har publisert min foccacia-oppskrift på denne bloggen tidligere, men her er den altså igjen:

Dag 1
500 g hvetemel
250 g durumhvete
5 dl vann

Dag 2
20 g fersk gjær
1 ts sukker
0,5 dl vann
15 g salt

Hvetemel til utbaking
Olivenolje til pensling av brødet

Veldig mange blir avskrekket når det står «Dag 1» og «Dag 2» i oppskrifter. Husk at dette ikke krever noe mer arbeid av deg, det bare krever litt planlegging.

Dag 1

Jeg pleier å lage dette brødet i helgene og da setter jeg den første deigen kvelden før. Bland sammen mel og vann til du får en jevn deig, og dekk den til med en fuktig klede eller clingfilm, personlig bruker jeg alltid clingfilm.

Dag 2

På morgenen dagen etter blander jeg deigen fra dagen før på følgende måte:

 • Først legger jeg gjæren i vannet sammen med 1 ts sukker. Dette gir gjæren næring og gjør at deigen hever bedre. La det stå i ca. 5 minutter.
 • Det neste du gjør er blande sammen gjærblandingen, salt og deigen fra første dag. Det blandes, for hånd eller med maskin, du du har en glatt og jevn deig. Juster med mel til du får riktig konsisten.
 • La deigen heve i 1,5-2 timer.
 • Kjevle ut deigen til et flatt brød og la legg den på et stekebrett.
 • Forvarm ovnen til 200 grader .
 • Pensle 3-4 ss med olje utover brødet, og la det etterheve i 1 – 1,5 time.
 • Trykk hull ned i deigen med fingrene og stek brødet i ovnen i ca. 30 min til det blir gyldenbrunt.

Resten av sandwichen…

Jeg kommer ikke til å skrive noen mengder i resten av oppskriften. Jeg vet jo ikke  hvor mange dere er eller hvor mange sandwicher dere skal lage. Hvis man bruker en hel langpanne til å steke foccaciaen i kan man sørge for at 8 voksne mennesker går mette og fornøyde hjem. Det var det jeg gjorde og da brukte jeg bl. a. 250 g bacon og 4 kyllingbryst.

Karrimajones

Når en først skal kose seg litt, så er det jo ingen grunn til å ikke lage ting ordentlig og i mitt tilfelle betyr det selvsagt å lage majones selv. Jeg kunne gjerne skrevet en oppskrift på majones her, men gutta hos ordentligmat.no har jo allerede gjort det, så da kan du jo bare lese hvordan de lager majones. Det er super-enkelt og tar ikke mer enn et minutt eller to.

Det finnes mange forskjellige karri-blandinger som varierer veldig i styrke og smak, derfor skal jeg ikke komme med noen blandingsforhold til karrimajonesen. Bare lag majonesen etter oppskriften og tilsett karri-pulver til du finner den smaken og styrken du liker.

Kjøtt

Jeg synes kylling og bacon er er kjempegod kombinasjon. Stek gjerne bacon i ovn til det blir sånn du liker det og stek kyllingen i panne til det er gjennomstekt. Del det opp i tynne stykker.

Grønnsaker

Jeg har brukt følgende grønnsaker:

 • Tomater i skiver
 • Agurk i skiver
 • Rødløk i tynne skiver
 • Salat, vasket

Sett sammen sandwichen:

 • Del brødet i 2 på langs.
 • Smør på karrimajonesen på begge sider.
 • Legg salat på bunner
 • Legg på øvrige ingredienser: kylling, bacon, tomat, agurk og rødløk.

Du kan selvsagt ta på noe mozzarella eller parmesan-ost, men det får bli neste gang :-)

Enjoy!

2 Comments

 • Kjetil

  Hei og H!

  Ser jammen godt ut, og kjenner at eg bør teste ut den focaccia oppskrifta på sikt!

  Mitt første forsøk på focaccia var langt fra så avansert…
  http://www.lekendelett.net/?p=188

  – – –

  Ellers en liten kommentar om layout, viss det er ok?
  Viss du hadde redusert bredden noe, ville du fått litt «luft» mellom bilde og menyen til høyre.
  Det hadde (i mine øyne) vært finere..

  Noen som er enig/uenig?

  Ellers er det en veldig flott design du har!

  ;-)

Legg inn en kommentar