Uncategorized

#210: Jeg-kan-ikke-lage-mat-testen…

Jeg får heller tiden høre fra venner at de ikke kan lage mat. Her har jeg lagd en liten test slik at man kan se hvor dårlig det faktisk står til med ferdighetene på kjøkkenet. De gode nyhetene er at det er en gelé som bare inneholder to ingredienser: juice og gelatin. Til alt overmål trenger du bare 3 redskaper: en visp, en gryte og et målebeger. De dårlige nyhetene er imidlertid at dette er så enkelt at hvis du ikke får det til, så er du dømt til evig kjøkken-fortapelse og må holde det langt unna kjøkkenet til evig tid….

Det du trenger av ingredienser er:

1 liter Sunniva (Tine) Eple- og mangojuice
10 plater gelatin

Du trenger også litt utstyr:

1 visp
1 middels stor gryte
1 målebeger som tar minst én liter

Du begynner å med å legge gelatin-platene i litermålet, som du har fylt med kaldt vann. La dem ligger til de blir helt myke, de tar ca. 10 minutter.

Mens gelatinen ligger å koser seg tar du frem gryta og koker opp 2 dl av juicen på middels sterk varme. Grunnen til at du ikke skal koke alt juicen på en gang, er at vi etterpå skal blande den varme juicen med den kalde, slik at den blir mye fortere kald når den skal i kjøleskapet. Dette reduserer tiden det tar for geléen å stivne betraktelig.

Så tar du opp gelatinen av det kalde vannet og klemmer du de meste av det kalde vannet. Deretter blander du inn gelatinen i den den varme juicen, rør til alt sammen er oppløst og ta vekk fra varmen. Det tar ca. 30 sekunder.

Så blander du i den varme juice/gelatin-blandingen med den kalde juicen:

Så er det bare å helle det over i passende former (jeg bruker former som tar ca. 1 dl) og la det står i kjøleskapet i 1 1/2 til 2 timer.

Sånn! Når du tar dem ut av kjøleskapet er altså den store testen: Kan du virkelig ikke lage mat? Hvis geléen ikke har stivnet og du har fulgt disse instruksjonene til punkt og prikke, så er dessverre svaret et rungende ja. Du burde egentlig holde det lengst mulig vekk fra kjøkkenet: det er jo tross alt skarpe gjenstander der og ikke minst ting du kan brenne deg på ;-) Men, jeg har troa på deg og hvis du ikke fikk det til så finnes det en løsning og den løsningen finner du ved å ringe følgende telefon-nummer: 22 22 55 55.

Enjoy!

Ps. Som ern liten bonus er jo dette en veldig velsmakende dessert som faktisk ikke inneholder sukker eller andre tilsettingsstoffer…

9 Comments

Legg inn en kommentar