Supper/ Uncategorized

#219: Suppe-junkie

28. februar 2010

Jeg må vel bare innrømme det først som sist: Jeg er avhengig av supper. Jeg spiser supper så ofte jeg får anledning og jeg har brukt mye tid og krefter (evt. krafter) til å finne frem til min favorittsuppe. Men det har jeg – gudskjelov – ikke klart enda, og jakten fortsetter…

Forleden lagde jeg denne suppa med mais som jeg ble veldig fornøyd med. Her er oppskriften:

3 ss olivenolje
500 g mais fra boks, grundig vasket og skylt av
4 stk. sjalott-løk, finhakket
1 stk. hvitløksfedd, finhakket
1/2 ts cayenne-pepper
7 dl kyllingkraft/buljong
1 dl lettmelk
2 dl creme fraiche
salt
pepper

Varm opp oljen i en middels stor gryte og stek sjalottløken og hvitløk på middels sterk varme til den blir blank, det tar ca. 5 minutter. Tilsett mais, cayenne-pepper, kyllingkraft, melk og creme fraiche og la det koke i ca. 10 minutter.

Bruk en stavmikser eller blender og purèer blandingen til den blir helt glatt. Hvis du er like glad i purerte supper som meg, kan du sile suppen i en finmasket sil for å få en ekstra kremete konsistens. Smak til med salt og pepper.

Gi suppa et ekstra oppkok før du serverer, slik at den er rykende varm. Hvis du vil ha ekstra varm suppe, kan du helle kokende vann i suppeskålene (og så helle det ut igjen) rett før servering. Da blir det nemlig ikke noe varmetap når du heller oppi suppa.

Kos deg!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Gunn
  6. mars 2010 at 20:24

  Testet denne suppa i går, den var kjempegod! Valgte å ikke sile den (syns at for mye av godsakene lå igjen i silen), men ettersom den var kjørt vel og lenge i blenderen var den kremet og fin allikevel.

  Savnet litt ekstra syre i forhold til oppskriften, så saften fra en halv lime gjorde susen. Suppa ble forøvrig servert med en klatt rømme og noen knuste tortillachips oppi hver skål, det gjorde lykke hos både små og store middagsgjester.

  • Reply
   admin
   7. mars 2010 at 13:14

   Supert! Godt å høre fra andre suppegjøker:-)

 • Reply
  Pete
  21. mars 2010 at 22:15

  Hei.
  Jeg klikket meg inn på bloggen din i dag. Relativt fersk i denne meget spennende verdenen. Her var det mye inspirasjon.
  Et spørsmål til en suppe-junkie:) Jeg bestiller ofte Pekingsuppe når jeg spiser på asiatiske restauranter. Riktig tilberedt, er den en sterk, frisk og mettende suppe. En av mine favoritter. Jeg har aldri forsøkt å lage den selv, men har planer om å gi det et sjanse – forutsatt at jeg starter med riktig utgangspunkt (oppskrift).
  Fant denne på nettet: http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift2950.asp
  Har du tips til en god Pekingsuppe?

 • Reply
  Mais-suppe « meg, mitt og mine
  28. mars 2010 at 18:20

  […] har jeg prøvd en ny oppskrift fra Hobbykokken, og det var en suppe som du finner oppskriften på her. Vi hadde hjemmebakte rundstykker og stekt kyllingfilet i biter sammen med suppen, og det smakte […]

 • Legg inn en kommentar