Sandwich,  Uncategorized

#226: Min favoritt-sandwich

Jeg er veldig glad i sandwicher og prøver stadig nye varianter. Hvis du skal en tur til England, anbefaler jeg på det varmeste sandwich-kjeden «Pret a Manger», som har over 170 butikker rundt om i England. Jeg har mange forskjellige favoritter, men denne kommer jeg stadig tilbake til:

Focaccia med honning/sennep-majones, parmaskinke og mozzarella

Beregn focacciabiter på ca. 10×10 cm per person. Focaccia er superenkelt å lage selv – du kan egentlig bare kjevle ut en flat deig av den beste loffoppskrift eller du kan bruke min egen oppskrift som du finner her.

Du trenger følgende ingredienser hvis fire personer skal gå mette og fornøyde hjem fra en god søndagsbrunsj hos deg:

½ salathode, gjerne Vestfolk-salat eller Crispi-salat
1 rødløk
2 tomater
100 g mozzarella
100 g parmaskinke eller annen god spekeskinke
Salt, pepper og ekstra virgin-olje.

Til honning/sennep-majonesen:

150 g (hjemmelaget) majones
40 g flytende honning
20 g Dijon-sennep

Bland sammen alle ingrediensene og sett det i kjøleskapet til majonesen skal brukes.

Så setter vi sammen sandwichen:

Ikke del focacciaen opp i stykker med en gang. Finn heller ut sånn cirka hvor stor bit du skal bruke, del den i to på langs og fordel alle ingrediensene på bunnen. Legg et forholdsvis tynt lag med salat jevnt utover og legg rødløk, tomat, mozzarella og parmaskinke lagvis oppå. Krydre lett med havsalt, fersk-kvernet pepper og litt olivenolje. Deretter legger du lokket på og deler den opp i passende biter – det er nemlig sånn «proffene» gjør det, og det går mye fortere.

Håper du liker det – det gjør jeg!

One Comment

Legg inn en kommentar