Den ubehagelige sannheten…

Når man holder på med en matblogg er det fort gjort å bli navlebeskuende mens man viser frem fine bilder av sine kreasjoner mens man ivirig forklarer sine lesere etter beste evne hvordan man gikk frem. Jeg er full av respekt for dem som hele tiden produserer oppskrifter og villig deler dem med oss andre. Det har jeg selv gjort i over tre år allerede og det vil jeg fortsette med. Men, for det er nemlig et men…

Etter hvert som jeg leser mer og mer om mat, både i forhold til matkjemi og mat i et samfunnsøkonomisk perpektiv, føler jeg at jeg er nødt til å ta på vatdrakten, hive meg på surfebrettet og kaste meg på den opplysningsbølgen som for alvor ble satt i gang i Skandinavia av den svenske jounalisten Mats-Eric Nilsson med hans bøker «Den hemmelige kokken» og «Ekte vare«. Jeg er overhodet ikke den første matbloggeren i Norge som gjør dette, men jeg håper at vi bare skal bli flere og flere.

I kryssilden mellom hva som er sunt å spise og hvordan produsentene kan tjene mest mulig penger, står vi forbrukere ofte med lua i hånda og lurer på hva vi skal gjøre og hvem vi skal tro på. Jeg vil komme med mine ydmyke bidrag til å nøste opp i denne problematikken i håp at disse problemstillingene når ut til flest mulig.

På hobbykokken.no vil du fremdeles kunne lese om mine heseblesende forsøk på å lage den beste paien, den sunneste desserten og den raskeste middagen. Et viktig redskap for å bekjempe det store industrigigantenes innflytelse på hverdagen vår et nettopp å spre matglede og hjelpe hverandre til å være best mulig istand til å ta våre egne bevisste valg og ikke minst å kunne gjennomføre dem.

Tusen takk for at du leser denne bloggen, tips gjerne andre og bli med meg på reisen mot et samfunn med bevisste forbrukere som kan si ifra om hvordan vi vil ha det fremfor å bare godta alt som kommer flygende ned i frysedisken….

Jeg anbefaler dette også:

4 comments

 1. Hei hobbykokk!

  Vær tro mot din egen overbevisning!:-)

  Du leverer kjempebra!

  Jeg har nettopp laget en matblogg med oppskrifter som tar tid. Jeg mener at mat skal lages med kjærlighet og omtanke, og aldri på produsentens vilkår!

  Ta gjerne en kikk innom siden min!

  Hilsen foodonsundays

 2. Så böckerna har letat sig till västerlandet ;)
  Visst är det intressant läsning som Mats-Eric Nilsson bjuder på – många konsumenter som kanske aldrig skulle fått upp ögonen har nu fått en inblick och börjat tänka själv.

  Trevlig helg önskar en finne i Sverige till dig Norge :D

 3. Språktips: Det er slett ikke nødvendig med apostrof unntatt i særtilfeller. Man kan fint skrive «paien».

Legg inn en kommentar