Utstyr

#229: Test: Microplane slicer

Jeg har tidligere testet Microplane Box Grater og var veldig fornøyd. Jeg har fått flere Microplane-produkter til testing og nå er det Slicer som står for tur. Det er lett å kalle dette en mandolin, men de fleste mandoliner er atskillig mer allsidige enn denne. Det lille den kan, det kan det til gjengjeld veldig, veldig bra…

For den kan nemlig bare en eneste ting: kutte ting i skiver. Man kan riktignok regulere tykkelsen på disse skivene trinnløst, men det er da også de eneste valgmulighetene du har. Der mange mandoliner bare har et tynt uskjerpet stykke stål for å kutte ting med, stiller Microplane med et skjerpet knivblad som jeg sikkert skulle klart å barbere meg med uten særlige problemer. Det kan riktignok ikke skiftes ut, men etter et halvt års flittig bruk viser det overhodet ingen tegn på sløvhet.

Appelsin, sitron, eple, pære, potet, agurk, løk, gulrot, banan og til og med tomat går unna som bare juling med dette særdeles praktiske redskapet. I motsetning til en mandolin er det ikke meningen at den skal stå på kjøkkenbenken når den brukes, men derimot holdes i hånden eller legges rett oppå salat-bollen. Dette fungerer aldeles utmerket og gjør den bare enda mer anvendelig.

Hvis jeg skal oppsummere vil jeg vel si at Microplane absolutt er anbefale, men det må i den forbindelse sies at det er et utrolig smalt og spesialisert verktøy å ha på kjøkkenet. Hvis du lager mye supper og salat vil den imidlertid være en god venn når du har dårlig tid. Selv liker jeg alle helst å gjøre slike oppgaver med en god og skarp kniv, men det er unektelig noe fascinerende ved å kunne kutte en hel agurk i skiver på 6 sekunder. Hvis du ikke har så mye kjøkkenutstyr fra før, tror jeg at det er en del andre ting jeg ville ha kjøpt før jeg gikk til innkjøp av denne. Men, hvis du er en kvalitetsbevisst utstyrsfreak slik som meg, så anbefaler jeg deg å kjøpe den på det varmeste – den er til og med enkel å henge opp!

7 Comments

 • Kathrine

  Hei! Har du eller noen av dine lesere tips om gode nettsider (uten horrible fraktkostnader) som selger Microplane og kvalitetsutrustning til kjøkkenet?

  • admin

   Hei!

   Selv bruker jeg en dansk side som jeg er veldig glad i. Det er en fantastisk butikk som heter Kunst- og køkkentøj (http://www.kunstogkokkentoj.dk/) og det har en utrolig bra utvalg. Når det gjelder det med fraktkostnader pleier jeg å bestille i litt store porsjoner og gjerne bestille sammen med venner som også er interessert i kjøkkenutstyr.

   Ellers gjelder jo regelen om at man ikke skal kjøpe noe over 200 kr for å unngå toll på varer man kjøper på nett. Når det er små ordre pleier jeg derfor å handle på amazon.

   Jeg har lagt spørsmålet ditt ut på twitter, så jeg skal komme tilbake til deg med svarene jeg har fått fra mine twitter-venner :-)

   Takk for at du leser bloggen min!

   Olav

 • Einar

  http://www.marketwarehouse.com/ har veldig bra priser på Microplane (og mye annet). Derfra kjøpte jeg og en kamerat ørten rivjern i Pro-serien, og er storfornøyde.

  Ser at Kunst- og køkkentøj selger Microplane Home-serien til DKK 195, som er det samme du får det til hos f.eks. Til Bords eller Kitch’n her i Norge, mens hos MarketWareHouse får du Pro-serien til halve prisen av det igjen (+ frakt og MVA).

  Jeg kjøpte meg forresten V-sliceren på tilbud for et par måneder siden hos Til Bords. Den er skarp som et uvær, men pga plasten er den noe ujevn i tykkelsen. Det blir lett skjeve skiver da de blir tykkere mot midten av bladet (bunnen av Ven) enn langs kantene. Men ellers er jeg veldig fornøyd med et verktøy til rundt 300 (på tilbud).

 • Kathrine

  Det skulle stå microplane og ANNEN kvalitetsutrustning til kjøkkenet, men det forsto du sikkert. Mye fristende på Marketwarehouse!

Legg inn en kommentar