Middag

#237: Nuggets

4. juli 2010

mekknugget

Det er fort gjort å glemme at mange av de rette som vil i dag ser ned på som enkel hurtigmat har blitt så populære fordi at de faktisk smaker godt – eller rettere sagt: de smakte i hvertfall godt i sin opprinnelige form…Det har på mange måter blitt et slags prosjekt for meg de siste årene å redde hurtigmat fra fortapelsen og rette opp deres dårlige rykte. De fleste vet at hamburger kan være så mye mer enn den varianten vi får på de store hamburgerkjedene, men har du noengang prøvd å lage kylling-nuggets selv.

Jeg er ikke særlig begeistret for å kjøpe kjøtt- eller kyllingdeig, men hvis du har dårlig tid eller ikke har riktig utstyr til å lage din egen kjøttdeig så kan du jo gjerne kjøpe kyllingkjøttdeig til denne oppskriften. Jeg beregner 1 kyllingbryst pr person (100 g) så til en oppskrift til fire personer blir det altså 400 g kyllingkjøttdeig eller 4 kyllingbryst. Vi får da følgende oppskrift:

400 g kyllingkjøtt, finhakket
1 egg
1 løk, finhakket
50 g parmesan-ost
100 g brødsmuler
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/4 ts cayenne-pepper
Til panering: brødsmuler, rasp eller panko-mel (kjøpes i Asia-butikker)

Fremgangsmåte:
Bland sammen alle ingrediensene, enten for hånd eller i en kjøkkenmaskin, og la blandingen få sette seg i kjøleskapet i ca. 30 min. Vask hendene godt og lag små boller at blandingen og trykk dem flate med hendene. Det er viktig at bollene er ca. like tykke og like store for å få en jevn steketid. Vend bollene i brødsmuler og s
tek nuggetsene på middels sterk varme i ca. 3-4 min. på hver side til de er gyldne.

Gjør gjerne som på hamburgerkjedene og server med pommes frites og ketchup eller en eller annen form for dip-saus.

Enjoy!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  StHanne
  4. juli 2010 at 21:42

  Flott oppskrift! Synes det passer seg å linke til denne videoen fra Jamie Olivers Food Revolution…

  • Reply
   admin
   4. juli 2010 at 22:11

   Hei, Hanne!

   Takk for det :-) Jeg har aldri akkurat kylling-nuggets bli lagd på den måten før, men jeg har lest om det – skrekk og gru. Leser mye positiv på nett for tiden om Jamie Food Revolution i USA for tiden, det hadde jo vært helt utrolig bra om han kan klare å snu litt på kostholdet deres der borte. Kanskje jeg også må begynne å brukes sterkere lut i blogg-innleggene mine ;_)

 • Reply
  RagnaK
  5. juli 2010 at 08:24

  Denne blir garantert en sommerhit hos mine gutter!

  • Reply
   admin
   5. juli 2010 at 08:47

   Håper det – lykke til og riktig god sommer! :-D

 • Reply
  Ann C.
  8. januar 2015 at 14:51

  Fristende oppskrift. Men jeg lurer på en ting. Tenkte å bruke panko som brødsmuler. Men 100 gram? Det er jo halve pankoposen! :)

  • Reply
   Hobbykokken
   10. januar 2015 at 09:16

   Du kan selvfølgelig bruke mindre, men det er lettere å få alt til å feste seg når man er litt generøs med pankoen ;-)

   • Reply
    Ann C.
    14. januar 2015 at 17:36

    Jeg kunne ikke vente på svaret ditt, så jeg prøvde å bruke fornuften :)
    Jeg brukte 30-50 gram panko (husker ikke nøyaktig), og det ble absolutt nok. Ikke noe problem å forme nuggetsene etter en halvtime i kjøleskapet. Men selv med mindre panko så synes jeg nuggetsene ble noe tørre, og brødet «vanner ut» kyllingsmaken. Neste gang tror jeg at jeg skal bruke ren kyllingfilet.

  Legg inn en kommentar