Middag/ Snacks

#241: Stekte poteter – slooooow

7. juli 2010

Man trenger ikke finne opp kruttet hver gang man skriver et innlegg på en matblogg og det er det virkelig ingen som kan anklage meg for etter å ha lest dette. I dagens middag (hamburger) hadde vi små, pannestekte norske nypoteter. I den grad det var noe spesielt med dem, utover at de smakte helt utrolig godt, var det at de var stekt i panne på svak varme i litt over en time.

En kamerat av meg som er kokk, tipset meg for mange år siden om å ha litt hvetemel på potetene når jeg lager båtpoteter i ovnen. Det er et kjempebra tips fordi potetene får en ordentlig fin og sprø overflate. Utover det hadde jeg bare noe spiseskjeer med olje og litt salt og pepper.

Det er et utbredt misforståelse av slow food alltid tar veldig lang tid å lage. Det er jo forsåvidt slow food-bevegelsen sin egen feil i og meg at de ikke akkurat har valgt et navn som gir inntrykk av fart og spenning. Navnet «slow food» er imidlertid ut uttrykk for et alternativ til fast food-bølgen som for alvor gjorde sitt inntog i Europa på begynnelsen av 1980-tallet. Det er imidlertid ikke nødvendigvis et uttrykk for hvor lang tid det tar å lage maten. Det er mye godt mat som bare tar 15 minutt å lage som absolutt må kunne kalles slow food.

Potetene på bildet har blitt stekt på svak varme i litt over en time og kan således ikke akkurat bli kalt særlig raske å lage. Fordelen er imidlertid at man slipper å holde øye med dem og jeg har ikke på noe tidspunkt rørt i panna. Potetene blir nydelig gjennomstekte og mens potetene sto å godgjorde seg kunne jeg lage resten av middagen, rydde opp på kjøkkenet og til og med leke litt vannkrig med datteren vår.

Slow food er ikke bare et uttrykk for mat lagd fra bunnen av og et opprør på fast food-kulturen. Slow food er også en livsstil hvor man tar et steg tilbake fra hverdagens kjas og mas for å sette pris på små og store gleder i livet. Og det er en deilig livsstil – tro meg!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Anders
  8. juli 2010 at 13:26

  Ruller du hver potetbåt i litt mel?

  • Reply
   admin
   8. juli 2010 at 13:41

   Jeg deler små poteter i to og tar den oppi en bolle. Så tar jeg alle ingrediensene (olje, mel, salt, pepper og evt. krydder) i en bolle og rører rundt til alt har fordelt seg jevnt på potetene ;-)

 • Reply
  Tor Erik
  7. august 2010 at 21:03

  Kan jeg spørre: Hva er vitsen med pannestekt i en time fremfor å feks legge dem i ovnen?

  • Reply
   admin
   7. august 2010 at 21:31

   Ikke noe annet enn at stekeskorpen blir helt unikt sprø ;-)

 • Reply
  Kathrine
  19. september 2010 at 18:50

  Dette er utrolig godt, og noe jeg hadde helt glemt! Det må virkelig prøves igjen!

  Et tips jeg fikk var å blande alle ingrediensene i en pose og riste litt løs :)

 • Reply
  Maria
  24. april 2013 at 17:15

  Jeg regner med at potetene skal ligge i en vanlig stekepanne oppå stekeplaten, og ikke i en panne INNI ovnen? Må ha det litt detaljert. Men dette skal jeg definitivt prøve ut.

 • Reply
  rune
  13. september 2014 at 18:40

  er du her ennå? veldig bra side. holder på med poteter, er nesten helt sikker på at det er uten lokk?

  • Reply
   Hobbykokken
   13. september 2014 at 18:54

   Om jeg er her ennå? Ja, det vil jeg jo si. Det skal stekes uten lokk, ja…

  Legg inn en kommentar