Slow Food,  Supper

#263: Potet- og løksuppe

Jeg har et kjærlighetsforhold til suppe som har vart hele livet. Purerte suppe med få ingredienser og rene smaker er en favoritt. Hvis det i tillegg blir servert med en deilig, nystekt foccacia så er jeg i himmelen!

Potet- og løksuppe er min desiderte favoritt og serveres både til hverdag og fest. I hverdagen bruker jeg bare en stavmisker til å purere med, men når jeg virkelig vil imponere noen passerer jeg suppa gjennom en finmasket sil. Da får du en helt utrolig kremete suppe.

Potet- og løksuppe

500 g poteter, skrelt og kuttet i biter
2 mellomstore løk, kuttet i biter
2 ss olje
1 dl fløte
salt og pepper

Ha potetene i en gryte og dekk dem med kaldt vann. Kok opp og la det småkoke til de er møre, det tar 15-18 minutter. Hell fra vannet i et dørslag, men ta vare på kokevannet – det skal du bruke etterpå.

Stek løken på middels varme i samme gryte som du kokte potetene i i ca. 10 minutter, til løken er blank og myk.

Ha oppi potetene sammen med løken og hell oppi litt av kokevannet fra potetene til det dekker løken og potetene. Bruk en stavmisker og puréer suppen, du kan eventuelt spe på med vannet til du får ønsket konsistens.

Tilsett fløten og salt og pepper etter smak.

Legg inn en kommentar