Dessert

#267: Snickers-kake fra himmelen

9. januar 2011

Snikcers-kake har jeg smakt mange ganger, men jeg har faktisk aldri lagd det selv. Da var det jo veldig gøy at min debut med denne kaken skulle være med oppskriften til Sverre Sætre fra hans nyeste bok «Den store kakeboka«. Oppskriften består av en nøttebunn med peanøtter, en karamell-ganache i midten og en deilig sjokolademousse på toppen. Jeg gir dere denne oppskriften fra boka hans sammen med en helhjertet anbefaling om å kjøpe denne fantastiske boka. Det er egentlig den eneste kake-boka du trenger….

Jeg er en ivrig hobby-konditor og jeg har (selvsagt) alle bøkene til Sverre Sætre. Han er etter min mening en stor pedagog og han gjør det å lage selv de flotteste kakene både enkelt og morsomt å lage. Jeg liker imidlertid å tilpasse oppskriftene etter egen smak, så da lager jeg alltid kakene slavisk etter oppskriften første gang og så tilpasser jeg de neste gangene. Den oppskriften jeg skriver her er ikke 100% lik, men den en ganske nærme. Jeg har endret litt på oppskriften til karamell-ganachen for å få en litt mykere karamell.

Det første vi gjør lage peanøtt-bunnen. Varm ovnen opp på 170 grader på forhånd og finn frem en kakering eller kakeform som er 22 cm i diameter.

Nøttebunn:
2 eggehviter
30 g sukker
80 g salte peanøtter
50 g melis

Først har du peanøtter og melis i en kjøkkenmaskin og hakker nøttene til blandingen har en jevn, men forholdsvis grov konsistens. Deretter lager du marengs av eggehvitene og sukkeret. Vend så inn peanøtt/melis-blandingen med marengsen til du får en jevn masse. Smør formen med litt soya-olje og ha oppi røra. Stek i ca. 25 min. til kakebunnen slipper bakepapiret. Det kommer til å se ut som dette:

En ganache er i utgangspunktet en blanding av kokt fløte og sjokolade. I dette tilfellet blir det tilsatt sukker som smeltes til karamell og som så tilsettes fløte. Deretter tilsettes hvit sjokolade og smør til slutt.

Karamellganache
100 g sukker
1,25 dl fløte
100 g hvit sjokolade
10 g smør

Smelt sukker til karamell i en gryte på middels sterk varme til alt sukkeret er oppløst og du har en jevn karamell. Tilsett fløte gradvis og la det koke lett under lokk på middels sterk varme til karamellen er oppløst i fløte. Tilsett den hvite sjokoladen og smøret og rør rundt med en slikkepott til du har en jevn konsistens. Hell karamell oppi formen over bunnen.

Sjokolademousse
150 g mørk sjokolade med 50-60% kakaomasseinnhold
75 g usaltet smør
1/2 dl espresso eller sterk kaffe
1 gelatinplate
2 eggeplommer
2 eggehviter
50 sukker

Smelt sjokoladen i vannbad sammen med smøret. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i minst 5 m inutter og rør ut i den varme espressoen/kaffen. Bland kaffe/gelatin-blandingen sammen med sjokoladen og smøret til du har en jevn masse. Tilsett de to eggeplommene og rør sammen til også dette bli en jevn masse. La blandingen stå i romtemperatur til den har nådd ca. 30 grader, det pleier å ta ca. 30 min. Deretter pisker du eggehvitene og sukkeret til du har marengs og vender inn i den litt avkjølte sjokoladeblandingen.

Sjokolademoussen helles nå over karamell-ganachen i formen og settes inn i kjøleskapet til den har satt seg, det tar ca. 2 timer.

Når du fjerner kakeringen ser kaken ca. sånn ut:

Og når du deler den i stykker ser den slik ut:

Enjoy!

You Might Also Like

43 Comments

 • Reply
  Randi
  9. januar 2011 at 21:42

  WOW, dette hørtes knall godt ut :-) men en farlig kaloribombe da :-(

 • Reply
  Frida
  9. januar 2011 at 22:19

  Oh Lord! Dette ser ut som en sånn kake som man rett og slett blir litt lykkelig av.

  Og det at den er helt fri for mel/gluten også gjør meg enda litt lykkeligere. Hurra!

 • Reply
  Tweets that mention Snickers-kake fra himmelen | Hobbykokken.no -- Topsy.com
  10. januar 2011 at 14:39

  […] This post was mentioned on Twitter by Rune Grimstad, Olav Birkeland. Olav Birkeland said: Ny bloggpost: Slik lager de Snickers-kake i himmelen http://bit.ly/gXlLAr […]

 • Reply
  Mari
  11. januar 2011 at 01:15

  Denne så fantastisk god ut! Omnomnom. Og så fine bilder du har tatt av den :)

  Synes forresten det er så kult at du bruker creative commons. Fortsett med det!!!

  • Reply
   admin
   11. januar 2011 at 22:30

   Hei, Mari!

   Takk for det – den er supergod. Har oppgradert utstyret litt, så da var det mye lettere å ta gode bilder.

   Jeg skal selvsagt fortsette å bruke Creative Commons – alle som blogger burde gjøre det ;-)

 • Reply
  Fancy snickerskake. | meg, mitt og mine
  12. januar 2011 at 21:45

  […] Dessverre så blir nok ikke resultatet mitt av denne kaka noe særlig å ta bilde av, så jeg nøyer med med legge ut link til en som ser veldig bra ut;  Hobbykokkens Snickerskake. […]

 • Reply
  Kristin
  5. februar 2011 at 11:03

  Oi, akkurat samme oppskrift som vi bruker i restauranten jeg jobber i jo! :-)

 • Reply
  Line
  10. mars 2011 at 13:12

  Denne såg verkeleg farleg god ut:o)
  Likte og at den var glutenfri…skal definitivt testast ut, då eg har ein del lesarar som har glutenallergi.
  Ha ein fin torsdag!!

 • Reply
  Citronpiken
  17. mars 2011 at 10:01

  For en nydelig kake! Jeg bakte denne i går og det ble en stor suksess :) Neste gang noen ber meg om å bake vet jeg akkurat hvilken kake det blir.

  • Reply
   admin
   17. mars 2011 at 10:30

   Så gøy – det har blitt en av mine favoritter også ;-)

 • Reply
  LM
  22. mars 2011 at 14:09

  Hei!

  Går det an å bruke lys sjokolade (melkesjokolade f.eks.) i stedet for hvit i karamellen? Er ikke så glad i hvit. ..

  • Reply
   admin
   22. mars 2011 at 14:16

   Det går helt sikker bra, men da tror jeg ikke at du får fullt så mye karamellsmak..

 • Reply
  Kikki
  28. mars 2011 at 11:07

  Herlig. Lagde den igår. Utrolig god. Takk så mye.

 • Reply
  Trude
  29. mars 2011 at 10:21

  Lagde denne kaken til en bursdag jeg skulle i. Den var overraskende lett å lage, så her er det lett å imponere. Jeg tror nok jeg vil lage sjokolademousse-laget litt lavere neste gang, for den tok litt over resten av smakene. Men det er helt klart en kake jeg skal lage (og imponere med) flere ganger :-)

  • Reply
   admin
   29. mars 2011 at 10:30

   Kult! ;-)

 • Reply
  guro
  7. april 2011 at 22:58

  Hei!
  Denne ser fantastisk god ut!
  Jeg lurer på hvordan du får kanten rundt så glatt og fin? Bruker du en spesiell form? Jeg pleier å løsne kaken med kniv, men det blir aldri så pent som denne..

  • Reply
   admin
   7. april 2011 at 23:09

   Hei!

   Jeg bruker en rund form uten bunn. Så bruker jeg en skibrenner som jeg varmer opp ringen litt med før jeg trekker den av. Det er slik proffene gjør det og er high-tech varianten av å bruke et varm håndkle for å varme opp ringen ;-)

   Kos deg med bakingen!

   Olav

 • Reply
  Grass Onion
  12. april 2011 at 12:52

  Mmm, denne så god ut!

 • Reply
  Vimsekoppen
  6. mai 2011 at 18:21

  Hei,

  Bør kaken lages samme dag som den skal serveres? Eller dagen før? Kan men «dele» opp bakingen i to eller tre, altså lage bunnen en dag, og karamell + sjokolademousse dagen etter, f.eks?

  Og er det mulig å fryse kaken?

  Den ser – og høres – vanvittig god ut – tenkte å lage den til familiebursdagsselskap om noen dager :-)

  • Reply
   admin
   7. mai 2011 at 07:28

   Jeg lager ofte kaka dagen før jeg skal bruke den. Å dele opp bakingen over flere dagen burde vel være mulig, men jeg har vel egentlig aldri prøvd. Det tar uansett ikke spesielt lang tid å lage denne kaken, så det går bra å lage alt sammen samtidig.

 • Reply
  Citronpiken
  21. mai 2011 at 23:25

  Jeg har enda en gang, med stor suksess, laget denne fantastiske kaken. Men et problem jeg ikke vet hvordan jeg kan løse: sjokolademoussen lever sitt eget liv og sklir av ganachen når jeg serverer. Noen tips til hvordan jeg kan unngå dette/få den til å feste seg bedre på ganachen?

  • Reply
   admin
   21. mai 2011 at 23:54

   Så gøy! Jeg lagde den senest forrige helg, men den gangen med mørk sjokolade i ganachen i stedet for hvit.

   Nå det gjelder sjokolademoussen som lever sitt eget liv er det en kjent problemstilling når man heller mousse på karamell. Problemet er jo at karamellen blir så glatt at moussen ikke fester seg på samme måte som hvis du hadde helt den rett på nøttebunnen. Jeg har løst problemet og jeg følte meg som en ordentlig ingeniør da jeg gjorde det.

   Lag mandelbunnen og hell karamellen oppi den. La det stå i ca. 10 min. så det får satt seg litt. Så tar du peanøtter og trykker halvveis ned i karamellen slik at peanøttene står som små pigger. Sjokolademoussen fester seg da til peanøttene og siden peanøttene sitter fast i karamellen er problemet løst ;-)

   Lykke til neste gang ;-)

 • Reply
  Citronpiken
  23. mai 2011 at 17:13

  Genialt!! Det var et virkelig ingeniørtriks :) Gleder meg til neste runde…

 • Reply
  Jan Olav
  20. august 2011 at 22:55

  Hvor lenge kan kaken stå i kjøleskap?

  • Reply
   admin
   20. august 2011 at 23:00

   En dag eller to burde gå veldig bra. Hvis du har behov for å lage den lenge før ville jeg heller tatt den i fryseren når du har lagd den og tine den i kjøleskapet natten før du skal bruke den…

 • Reply
  Stine
  6. november 2011 at 20:54

  Takk for en fantastisk side/blogg. Selv eier jeg ikke selvinsikt på kjøkkenet, og jeg lurer på hvor mange ganger jeg har tatt frem en oppskrift til lang over evne, brettet opp ermene og satt i gang, i den tro at det DENNE gangen vil komme en gastronomisk opplevelse av de sjeldne ut av mine gryter. Opplevelsen har latt vente på seg, men takket være dine nøye gjennomgåelser av ting- og løsninger på helt enkle problemer vi hobbykokker av og til støter på, har jeg kommet et stort skritt nærmere.

  Et helt grunnleggende problem- som jeg faktisk sliter mye med, er smelting av sjokolade i vannbad… Det er jo en vitenskap!!! For det ender alltid med at jeg får vann i sjokoladen og den derfor korner seg. Har du noen tips til hvordan man enkelt kan smelte sjokolade i vannbad? evt tips til utstyr som gjør dette lettere? Det er gjerne i forbindelse med at jeg skal «fiske» opp den vesle skålen fra gryta at ulykken skjer (dette selv om skålen har hanker).

  Stine

  • Reply
   olav-birkeland
   6. november 2011 at 23:10

   Hei!

   Takk for fin-fine komplimenter. Når det gjelder sjokoladesmelting har jeg skrevet om det tidligere, les dette:

   http://hobbykokken.datasenter.no/2010/08/08/sjokoladesmelting/

   Veldig viktig at du bruker en skål som er konisk og større en gryta, eller ligger den som en båt opp i vannet og det blir nesten umulig å ikke få vann oppi den.

   Gøy at du liker bloggen min – bare si ifra hvis det er noe annet du lurer på, så skal jeg svare etter fattig evne ,-)

 • Reply
  Morten
  30. mars 2012 at 19:24

  Holder akkurat på med siste innspurt på kaka nå, og venter på at sjokolade-massen skal bli kald nok.. Men jeg legger merke til to punkter hvor våre kaker skiller seg merkbart fra hverandre.

  Det første er bunnen, din mer mye tjukkere enn min. Dog, jeg vet ikke hvor stort volumet i formen din er, men i min 22cm form, ble bunnen omlag 1.3cm. Regner med endel kan forklares med manglende teknikk. Å folde/vende inn noe i marengs har aldri vært min sterke side, og regner med jeg slo ut endel luft. Finnes det et tjuvtriks her?

  Det andre er ganachen, min har farge som dulce de lechen jeg holder på med til milionaire’s shortbread, mens din ser mye lysere ut. Hadde jeg gjettet, ville jeg sagt at jeg hadde glemt mesteparten av den hvite sjokoladen, men det vet jeg med sikkerhet at jeg ikke har gjort. Jeg tror ikke jeg brukte for mye varme når jeg smeltet karamellen. Den hverken luktet eller smakte svidd/brent sukker. Datanerden i meg, ville kanskje sagt at fargeforskjellen skyldes lysforhold, både under fotografering og på mitt kjøkken, evt feilkalibrert skjerm, men det er noe mer forskjellen som gjør at jeg heller vekk fra den tanken.

  Men tiden vil vise hva resultatet blir, jeg er en novise når det kommer til kakebaking, så jeg kan bare bedre :)

  • Reply
   hobbykokken
   30. mars 2012 at 20:50

   Min form er 24 cm. Det finnes dessverre ingen tjuvtriks som jeg vet om. Det viktigste er tålmodighet og å bruke en slikkepott og jevne, rolige bevegelser.

   Det å lage kaker krever ofte en del presisjon, ikke bare i måling av ingredienser men også i teknikk og gjennomføring. Det viktigste er jo at det smaker godt og hvis ganachen smaker godt er det jo bare å fortsette i samme spor.

   Her hjemme er kona mest glad i en lys karamell så da henger jeg over gryta til jeg har fått den fargen og smaken som jeg vet at hun liker. Fargeforskjellen, lys og kalibreering kan selvsagt forklare en del, men jeg ville bare si ifra at jeg i utgangspunktet har lagd en veldig lys karamell ;-)

   Si gjerne ifra hvordan det gikk – lykke til!

   • Reply
    Morten
    21. april 2012 at 20:50

    På tide med en oppdatering her, det er jo noen uker siden den ble spist. Resultatet var særdeles vellykket. Visuelt var den nok ikke like pen som dine, men jeg se hvordan jeg lett kan forbedre det. Smaksmessig var den en suksess, og blir nok fort min «go to kake», skulle jeg bli bedt om å stille opp med kake. Holdbar var den og. Så med tanke på at det var femte gang jeg bakte en kake, må jeg si meg særdeles fornøyd (de fire første var sjokoladekaken din:)

    Men la meg benytte meg av anledningen til å tipse deg om at BBCs fantastiske serie Great British Menu nå har startet opp igjen :)

    • Reply
     Hobbykokken
     21. april 2012 at 21:12

     Flott! Det var godt å høre ;-)

     Gleder meg til å se Great British Menu ;-)

 • Reply
  Tora
  20. april 2012 at 11:06

  åh man, det så helt magisk ut. Jeg tror den smeeeelter på tungen. SUKK

 • Reply
  Kanel och vanilj
  20. april 2012 at 15:30

  Den ser fantastisk ut!

 • Reply
  Grete
  10. oktober 2012 at 07:57

  Denne skal jeg lage i dag – kjøpe boken i går! Når du bruker en kakering uten bunn, setter du den rett på en stekeplate med bakepapir da? Jeg har ikke brukt slike ringer før nemlig. Kanskje jeg må gå til innkjøp av en …

  Takk for finfin blogg :)

  • Reply
   Hobbykokken
   10. oktober 2012 at 08:05

   Med kakeringer uten bunn pleier jeg å legge aluminiumsfolie i bunnen og brette den opp på utsiden av formen ;-)

 • Reply
  Grete
  10. oktober 2012 at 10:07

  Tusen takk for raskt – og godt – svar :) Kakering it is!

 • Reply
  Titt tei… | Camilla&Sverre Project
  5. desember 2012 at 13:32

  […] delt denne under favorittseksjonen med oppskrift og greier, men siden ting er som det er, og siden Hobbykokken allerede har en kjempefin oppskrift av denne ute på nett, peker jeg dere vennlig i den […]

 • Reply
  Snickersterte | Hobbykokken.no
  13. september 2013 at 10:12

  […] har kanskje lest om min variant av Sverre Sætres Snickers-kake tidligere – nå kommer den også som terte. Det er noe med kombinasjonen sjokolade, karamell og salte […]

 • Reply
  Anne Reiestad
  4. april 2014 at 21:05

  Uææh! Da jeg skulle ha over sjokolademoussen hadde ikke karamellen stivnet så det så ut som karamellaget ble presset ned og ut mot siden av sjokolademoussen. Pokker ta, jeg som hadde tenkt at jeg skulle få skikkelig fine lag i kaka mi. Verken du eller Sætre skriver noe om at man må kjøle ned karamellen før man har over moussen. Kanskje det bare er meg som er litt treig som ikke skjønte det selv før uhellet var ute. Neste gang skal jeg iallefall poppe nøttebunn med karamell en tur inn i fryseren mens jeg blander sammen sjokolademoussen.

 • Reply
  stig
  16. mai 2015 at 01:15

  «La blandingen stå i romtemperatur til den har nådd ca. 30 grader, det pleier å ta ca. 30 min.»

  Regner med at det er en liten typo her? 20 grader, eller har du et fryktelig varmt rom?

 • Reply
  Johanne
  28. desember 2018 at 00:25

  Hei!
  Tusen takk for en super blogg!
  Har du et tips til dessertvin som kan passe til denne kaka?

  Vennlig hilsen Johanne

  • Reply
   Hobbykokken
   28. desember 2018 at 07:48

   Hei!

   Jeg drikker ikke alkohol, så det har jeg dessverre ikke peiling på. På generelt grunnlag, så passer jo både portvin og madeira til sjokolade, men det har jeg altså aldri prøvd :-)

   Olav

  Legg inn en kommentar