Slow Food

#269: Hjemmelaget peanøttsmør

Denne gangen har jeg lagd mitt egen peanøttsmør. Det er utrolig lett å lage og du får et resultat som er helt uten tilsettingsstoffer og du kan selv regulere sukker-mengden.

Det blir nesten feil å kalle det en oppskrift, siden det inneholder så få ingredienser, men her er fremgangsmåten:

  • Skrell så mange peanøtter du orker.
  • Ha dem i en blender og kjør dem med litt soya-olje (1-2 ts) til du har en jevn masse.
  • Tilsett sukker/eller melis etter smak, men du finner fort ut hvor overraskende lite du trenger.

Bon apetit!

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply
    [kjøkkentjeneste]
    11. januar 2011 at 23:19

    Vi satt og diskuterte dette til søndagsfrokosten. Sønnene mine på 7, 9 og elleve år mente jeg burde lage sjokoladepålegg men jeg foreslo peanøttsmør. Kompromisset skulle være sjokoladepålegg med peanøtter. :D

    Takk for oppskrift, den har jeg lyst til å prøve ut. Jeg regner med at det går an å bruke morter, slik at det blir litt nøttebiter igjen også.

  • Reply
    Frida
    12. januar 2011 at 06:37

    Det var jo slettes ikke vanskelig. Artig oppskrift. Du sier at man skal skrelle peanøttene. Da tolker jeg deg sånn at peanøttene skal være ristede, men ikke salte (det er jo gjerne sånn med peanøtter med skall). Stemmer det?

  • Reply
    ina
    12. januar 2011 at 07:51

    Ja, enklere kan det ikke bli….

  • Reply
    Mari
    16. januar 2011 at 00:30

    Ser fantastisk ut, og jeg skal definitivt lage dette til veganmannen min! Takk for inspirasjon :) Blir sikkert godt med litt cashewnøtter og.

  • Reply
    Camilla
    1. mars 2011 at 12:49

    Hei, har akkurat kommet over bloggen din og liker det jeg ser! Masse god inspirasjon og fine bilder.
    Jeg lager nøttesmør selv, og vil bare tipse om at det blir enda bedre om du rister nøttene litt i ovnen først. Da kommer de gode oljene ut og gjør smøret enda mykere. Jeg pleier heller ikke å ha i sukker eller melis, men bittelitt havsalt! Hvis du vil ha chuncks, tar du bare oppi noen hele peanøtter mot slutten.

    Anbefaler også mandelsmør, som er min favoritt! Ta en mengde mandler m/skall, skyll de og legg de på et bakebrett. Strø over litt salt, og sett de i ovnen på ca 140 grader i 20 min. La de kjøle seg litt ned før du kjører de i foodprossesoren. (og ja, med skall). Passer veldig godt med f.eks. litt bringebær (slik som peanøtter passer med jordbær).

    =)

    • Reply
      admin
      1. mars 2011 at 12:56

      Tusen takk for komplimenter og ikke ikke minst for tips – det skal jeg prøvd neste gang ;-)

  • Reply
    Helen; kjernesunn-nordkvinne.blogspot.com
    29. mars 2011 at 22:34

    Noe annet godt er mandelsmør!! Nam nam… Tilsetter bare litt salt, så er det klart for brødskiva!

  • Reply
    Marit Grimstad
    25. august 2011 at 23:29

    er du lat, kan du kjøpe salte peanøtter og vaske av saltet og tørke dem igjen.

  • Reply
    Anders Bruvik
    26. august 2011 at 10:48

    Man får også kjøpt skrelte usaltede mandler.

  • Reply
    Anders Bruvik
    26. august 2011 at 10:48

    Mente selvsagt peanøtter.

  • Legg inn en kommentar