Bakst

#273: Sablé med sjokolade og vanilje

10. mars 2011

Sablé er den litt fornemme kusina til amerikanske cookies. De er ikke så seige som cookies, men smaker allikevel fortreffelig. Deigen kan gjerne lages dagen i forveien og pakkes i clingfilm, noe som gjør dem enkle å lage eller å ta med seg på hytta.Ingredienser:
100 g sjokolade i biter
140 g smør
5 eggeplommer
150 g sukker
200 g hvetemel
10 g bakepulver
1 vaniljestang, skrap ut frøene

Begynn med å smelte smøret og avkjøl til romtemperatur.

Pisk eggeplommene og sukkeret til en luftig eggedosis. Ha smøret i eggedosisen og bland det forsiktig sammen.

Bland sjokolade, bakepulver og mel sammen og bland det forsiktig inn i eggedosis/smør-blandingen. Legg ut et stykke clingfilm på kjøkkenbenken og legg deigen på clingfilmen. Rull sammen til en pølse som er ca. 5-7 cm i diameter. Legg den i kjøleskapet i minst 2 timer, men du kan gjerne lage den en dag eller to før du skal bruke den.

Forvarm ovnen til 170 grader. Ta av clingfilmen og kutt deigen i 1 cm tykke skiver.

Ta bakepapir på en stekeplate og legg skivene på med ca. 5 cm mellomrom – de flyter ut en del i løpet av steketiden. Stek dem i 18-20 minutt til de er gyldne som på bildet. La dem gjerne avkjøle på stekeplata.

Enjoy!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Monkis
    10. mars 2011 at 15:46

    Hei, dette så godt ut! Men hva gjør du med vaniljestangen?

  • Legg inn en kommentar