Bakst

#273: Sablé med sjokolade og vanilje

Sablé er den litt fornemme kusina til amerikanske cookies. De er ikke så seige som cookies, men smaker allikevel fortreffelig. Deigen kan gjerne lages dagen i forveien og pakkes i clingfilm, noe som gjør dem enkle å lage eller å ta med seg på hytta.Ingredienser:
100 g sjokolade i biter
140 g smør
5 eggeplommer
150 g sukker
200 g hvetemel
10 g bakepulver
1 vaniljestang, skrap ut frøene

Begynn med å smelte smøret og avkjøl til romtemperatur.

Pisk eggeplommene og sukkeret til en luftig eggedosis. Ha smøret i eggedosisen og bland det forsiktig sammen.

Bland sjokolade, bakepulver og mel sammen og bland det forsiktig inn i eggedosis/smør-blandingen. Legg ut et stykke clingfilm på kjøkkenbenken og legg deigen på clingfilmen. Rull sammen til en pølse som er ca. 5-7 cm i diameter. Legg den i kjøleskapet i minst 2 timer, men du kan gjerne lage den en dag eller to før du skal bruke den.

Forvarm ovnen til 170 grader. Ta av clingfilmen og kutt deigen i 1 cm tykke skiver.

Ta bakepapir på en stekeplate og legg skivene på med ca. 5 cm mellomrom – de flyter ut en del i løpet av steketiden. Stek dem i 18-20 minutt til de er gyldne som på bildet. La dem gjerne avkjøle på stekeplata.

Enjoy!

One Comment

Legg inn en kommentar