Snacks

#277: Nachos

Jeg vet ikke helt sikkert hva folk flest spiser hjemme på lørdagskvelden, men jeg tror ganske mange vil nikke gjenkjennende til bildet over. Nachos er kjempeenkelt å lage – godt er det også…

For oss som ikke liker frossenmat og posesupper er dette mat som rask og lage og som er en familiefavoritt i alle aldersgrupper. Som en ekstra bonus er denne retten til alt overmål glutenfri hvis man kjøper nacho-chips som er lags av mais. Sjekk posen når du kjøper – stadig flere produsenter har blitt flinkere til å merke posene med at det er glutenfritt.

Ingredienser til 4 personer:
1 pk kjøttdeig + 1 dl vann
1 pk taco-krydder, følg anvisningen på pakken
4 dl revet ost
1 løk, finhakket
1 purre eller 3 stk vårløk, kuttet i tynne skiver
1 stk rød paprika
1 mellomstor rød chili – valgfritt for småbarnsfamiliene ;-)
1 liten boks mais

Fremgangsmåte:

 1. Skru på ovnen på 200 grader i vanlig ovn og 180 grader på varmluft.
 2. Stek kjøttdeigen sammen med taco-krydder og løk på middels sterk varme til det er gjennomstekt og tilsett 1 dl vann. Hvis du ikke er glad i tilsetningsstoffer eller liker å ha full kontroll på smakene, kan du prøve deg på en av disse oppskriftene på taco-krydder:
 3. Legg nacho-chips i et jevnt lag på et ildfast fat eller form. Strø litt ost over chipsene og fordel kjøttdeigen jevnt over chipsene.
 4. Legg på mais, paprika, purre/vårløk og evt. chili. Strø resten av osten på toppen av nacho-chipsene.
 5. Stekes i ovn i ca. 15 minutter, eller til osten begynner å bli gylden brun.
 6. Serveres med salat og rømme.

Ha en riktig god lørdagskveld!

4 Comments

 • Ida

  Ah! Dette er den retten jeg begynte å lage i min ungdomstid sammen med venner! Den er SÅ himla god og med mange variasjonsmåter..! Nam!

 • Isa

  Synes bloggen din er helt topp! Liker at du innimellom opplyser om glutenfritt, det er nok kjekt for mange. Har selv cøliaki og nachos er jo helt super helgekos. Jeg spiser gjerne Old El Paso sine nachos -bare laget på solsikkeolje og maismel, så slipper man unna den horrible palmeoljen og ;)
  God mandag!

  • admin

   Takk for det ;-) Mye av den maten vi spiser her hjemme er naturlig glutenfritt, selv om ingen av oss har noen intoleranser for det. Vi har imidlertid flere venner med cøliaki og de synes det er kjempestas å komme på besøk til noen som kan lage god og glutenfri mat. Vi arrangerer også veldig allergi-vennlige barnebursdager, så det er ikke så mye som skal til før man blir en meget populær vert! ;-)

 • Isa

  Det høres jo helt supert ut. Må jo være betryggende for alle og enhver å komme til slik en bursdagsfeiring :) Har lagt deg til i listen min -regner med du ikke har noe imot det ;)

Legg inn en kommentar