Ovnsbakte poteter

Skikkelig gode ovnsbakte poteter er alltid en vinner til de fleste kjøttretter. Det er noen små enkle grep som skal til å for å få dem helt perfekt.

Jeg beregner 2-3 mellomstore poteter pr. person.

Varm opp ovnen til 230 grader på varmluft og kok opp rikelig med vann. Skrell potetene og kutt den i passende stykker eller båter. Kok potetene i ca. 10 minutt. Potetene skal ikke være møre, men det er ikke langt unna. Sil fra vannet og ha dem oppi gryta igjen. Rist litt på gryta til potetene har fått en litt ru overflate. Nå vi da tilsetter olje og krydder fester det seg lettere til overflaten i tillegg til at du får en spre overflate.

Ha litt over i gryta og bland godt sammen med potetene og valgfritt krydder.

Ha potetene over i en ildfast form og stek i 20-25 min.

Lykke til!

Jeg anbefaler dette også:

3 comments

  1. Jeg har veldig god erfaring med å ha rosmarin, salt, vallnøtter og stitronsaft som krydder når potetene går i ovnen. Tror kanskje vallnøttene liker litt lengre tid en 20-25 min, men de kan jo settes inn litt på forrhånd om nødvendig.

Legg inn en kommentar