Dessert

#283: Enkel karamellsaus

Jeg har jo som kjent ikke mye til overs for ting som skal gjøre livet enklere og spesielt ikke når det går ut over smaken. Karamellsaus er ikke vanskelig å lage i det hele tatt og smaker uendelig mye bedre enn det som er ferdiglagd.

Man trenger i utgangspunktet bare to ingredienser for å lage en deilig karamellsaus, men hvis man tilsetter ytterligere to ingredienser blir den helt himmelsk. Her er ingrediensene du trenger:
100 g sukker
2,5 dl kremfløte
30 g smør
1 ts (ekte) vaniljesukker

Smelt sukkeret til karamell på middels sterk varme i en gryte til den har en lys gyllen farge. Tilsett derette fløte litt etter litt men s du hele tiden rører. Når den kalde fløten treffer den veldig varme karamellen vi det i utgangspunktet klumpe seg, derfor er det viktig å ha i litt og litt av gangen samtidig som man rører godt.

Når karamellen og fløten er ferdig blandet inn, tilsetter du smør og vaniljesukker. La deretter karamellen koke på middels sterk varme i ca. 10 minutter. Sausen smaker deilig til f. eks. iskrem, men hvis du koker den inn litt mer er den ypperlig som fyll i bunnen av f. eks. sjokoladeterte. Da kan du f. eks. tilsett litt salt for å bryte med alt sødmen fra karamellen.

Bon apetit!

20 Comments

Legg inn en kommentar