Supper

#294: Fiskebollesuppe

Min kjære kone får ofte slippe til på kjøkkenet, men hun er ikke så ofte å se på bloggen. Vel, nå er det hennes tur og i dag sto fiskebollesuppe på middagsbordet. Fiskebollesuppa smaker utrolig mye bedre enn den mer tradisjonnelle fiskeboller i hvit saus og det har blitt en favoritt til vår datter på 5 år.

Ingredienser:
1 pk (ca. 500 g) suppeboller av fisk, eller fiskeboller
2-3 stk gulrot Julienne (kuttet i strimler)
1/2 purre
1 løk, halve ringer – finkuttet
2 ss olje
2 ss smør
3 ss hvetemel
2 dl fløte + 1 dl creme fraiche. Blandes.
Vann, mengde slik at kraft fra bollene + vann = 1 liter.
1 buljongterning (grønnsak)
salt
pepper
muskatnøtt

Fremgangsmåte:
Kutt opp grønnsakene, svettes i olje i panne på middels sterk varme. Smelt smøret i en gryte, ha oppi melet og la det småkoke litt. Tilsett vann/kraft gradvis. La det koke i 10-15 minutter. Tilsett buljong og fløte/creme fraiche.
Kok opp, smak til med krydder/salt. Legg oppi grønnsakene – kokes i et par minutter. Tilsett bollene. Serveres når bollene er gjennomvarme.

Enjoy!

 

 

Følg meg gjerne på Facebook: facebook.com/hobbykokken

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Magne D. Antonsen
    15. juni 2011 at 16:20

    Hei! Nå ligger dette innlegget som dagens anbefaling på Lesernes VG, og jeg deler det muligens på Facebook også: http://www.facebook.com/lesernesvg Hilsen Magne og VG Nett.

  • Reply
    Lillian
    22. juni 2011 at 14:30

    Knallgod suppa! :)

    • Reply
      admin
      22. juni 2011 at 17:24

      Helt enig ;-)

  • Reply
    Randi
    22. juni 2011 at 14:38

    Hei, og takk for mange gode oppskrifter. Jeg låner og prøver og er så fornøyd! Håper det er greit at jeg legger denne oppskriften ut på bloggen min, med link tilbake til deg, selvfølgelig. Takk!

    • Reply
      admin
      22. juni 2011 at 17:25

      Hei!

      Ingen pproblem – stå på!

    Legg inn en kommentar