Supper

#294: Fiskebollesuppe

Min kjære kone får ofte slippe til på kjøkkenet, men hun er ikke så ofte å se på bloggen. Vel, nå er det hennes tur og i dag sto fiskebollesuppe på middagsbordet. Fiskebollesuppa smaker utrolig mye bedre enn den mer tradisjonnelle fiskeboller i hvit saus og det har blitt en favoritt til vår datter på 5 år.

Ingredienser:
1 pk (ca. 500 g) suppeboller av fisk, eller fiskeboller
2-3 stk gulrot Julienne (kuttet i strimler)
1/2 purre
1 løk, halve ringer – finkuttet
2 ss olje
2 ss smør
3 ss hvetemel
2 dl fløte + 1 dl creme fraiche. Blandes.
Vann, mengde slik at kraft fra bollene + vann = 1 liter.
1 buljongterning (grønnsak)
salt
pepper
muskatnøtt

Fremgangsmåte:
Kutt opp grønnsakene, svettes i olje i panne på middels sterk varme. Smelt smøret i en gryte, ha oppi melet og la det småkoke litt. Tilsett vann/kraft gradvis. La det koke i 10-15 minutter. Tilsett buljong og fløte/creme fraiche.
Kok opp, smak til med krydder/salt. Legg oppi grønnsakene – kokes i et par minutter. Tilsett bollene. Serveres når bollene er gjennomvarme.

Enjoy!

 

 

Følg meg gjerne på Facebook: facebook.com/hobbykokken

5 Comments

Legg inn en kommentar