Tips

#298: Liv etter døden…

For en ukes tid siden skrev jeg om no-knead ciabatta, som hele  familien er veldig glad i. Utrolig nok så er det mulig å ha rester av det brødet også, men selv etter at dette brødet ikke er ferskt lenger kan det brukes til noe fantastisk godt: krutonger.

Krutonger er en av de tingene som er voldsomt undervurdert blant det  man lett kan lage selv. Tørt og kjipt brød får nytt liv og du får et fantastisk godt tilbehør til salat, omelett og som ganityr til supper. Du velger selv hva slags krydder du vil bruke til krutongene, men her er en liten oppskrift på noen krutonger som jeg lagd tidligere i dag.

10 skiver brød, kuttet i terninger av valgfri størrelser
1 dl revet parmesan
3 ss olivenolje
smak til med salt og pepper

Jeg bruker også hvitløk, oregano, rosmarin og finhakket løk alt etter hva jeg skal bruke krutongene til. Stek krutongene på middels sterk varme til de er gyldenbrune.

Legg inn en kommentar