#300: BBQ-saus
Sommertid er grilltidi og hvert eneste år prøver jeg å finne den beste BBQ-sausen. Jeg prøvde i fjor også, den gang med whiskey, men i år har jeg klart meg uten alkohol. Jeg kommer aldri til å bli fornøyd (håper jeg), men det er like gøy hvert år å prøve å finne den «perfekte» grillsausen. Denne sausen blir mørk og fyldig i smak, og er full av kontraster mellom syre og sødme – akkurat som jeg liker det. Du trenger følgende ingredienser:
2 hvitløksfedd, finhakket
1 rødløk, finhakket
1 rødt eple med skall og kjerne fjernet
400 g tomater, kuttet i grove biter
100 g brunt sukker
1 ss røkt paprika
2 ss Worcestershire saus
100 g eplecidereddik
2 ss mørk sirup
1 laurbærblad
Fremgangsmåte:
Ha oppi alle ingrediensene og gi det et oppkok. Skru så ned varmen slik at sausen akkurat småputrer litt slik at væsken reduseres og sausen blir tykkere. La det koke i ca. 45 min. og rør rundt med jevne mellomrom slik at det ikke brenner seg. Når det har tyknet til ønsket konsistens tar du ut laurbærbladet og purere blandingen med stavmikser eller blender til den er helt jevn og glatt. Det tar ca. 1 minutt.
Lykke til!


4 Comments
stine
Denne så utrolig god ut. Må prøves til sommeren :)
Bjørnar Gjøstøl
Beste sausen dette, 2011 årgangen er nummer 1 til nå, skal lage den i helgen :-)
Bjørnar Gjøstøl
Da blir det BBQ saus igjen, dobbel dose, fryser det i porsjoner så jeg alltid har
Har prøvd alle BBQ’s her nå og 2011 er best for min gane :-)
Hobbykokken
Så gøy! :-)