Drikke

#301: Ingefær øl

Sommeren er for alvor over oss og på denne tiden av året er jeg minst like opptatt av forfriskende drikke som jeg er av mat. Ingefærøl er ikke så utbredt i Norge, men det er stort i bl. a. England. Det er veldig lett å lage selv og kan, til tross for navnet, drikkes av både store og små. For å lage ingefærøl trenger du en stavmikser eller blender, en sil og en kniv.

Ingredienser:
180 g brunt sukker
Saften av 2 sitroner
70 g ingefær, skrelt og kuttet i tynne skiver
1 liter mineralvann, naturell eller sitron med kullsyre (f. eks. Farris e. l.)

Fremgangsmåte:
Ha brunt sukker, sitronsaft og ingefær i en blender og kjør på høy hastighet i 20 sekunder til blandingen er jevn. Ha i 3 dl mineralvann i blender og kjør på middels høy hastighet i 5 sekunder.

Sil blandingen og ha det over på en flaske og tilsett de resterende 7 dl med mineralvann. Oppbevares kaldt til servering.

 

Fortsatt god sommer!

4 Comments

Legg inn en kommentar