Drikke

#301: Ingefær øl

3. juli 2011

Sommeren er for alvor over oss og på denne tiden av året er jeg minst like opptatt av forfriskende drikke som jeg er av mat. Ingefærøl er ikke så utbredt i Norge, men det er stort i bl. a. England. Det er veldig lett å lage selv og kan, til tross for navnet, drikkes av både store og små. For å lage ingefærøl trenger du en stavmikser eller blender, en sil og en kniv.

Ingredienser:
180 g brunt sukker
Saften av 2 sitroner
70 g ingefær, skrelt og kuttet i tynne skiver
1 liter mineralvann, naturell eller sitron med kullsyre (f. eks. Farris e. l.)

Fremgangsmåte:
Ha brunt sukker, sitronsaft og ingefær i en blender og kjør på høy hastighet i 20 sekunder til blandingen er jevn. Ha i 3 dl mineralvann i blender og kjør på middels høy hastighet i 5 sekunder.

Sil blandingen og ha det over på en flaske og tilsett de resterende 7 dl med mineralvann. Oppbevares kaldt til servering.

 

Fortsatt god sommer!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Mari
  4. juli 2011 at 10:08

  Dette innlegget fikk mannen min til å forstå hvorfor det er så viktig å følge med på matblogger :) For oss som ikke drikker brus og nesten ikke alkohol er det ikke alltid så lett. Men hvordan funker det med mineralvann i flaskene – «dør» de, eller hvor lenge holder de seg sprudlende?

  • Reply
   admin
   4. juli 2011 at 10:53

   Det holder seg ikke sprudlene så lenge, nei. Du kan eventuelt bare lage basen på forhånd og så tilsette mineralvann rett før servering ;-) Håper det smaker!

   Olav

 • Reply
  Nina
  4. juli 2011 at 14:24

  Hei!
  I en av de andre matbloggene jeg abonnerer på, dukket dette opp for en uke eller to siden. http://www.joythebaker.com/blog/2011/06/homemade-ginger-syrup-for-ginger-ale/.

  Der lager hun er sirupsaktig kondensert base etter oppkok av revet ingefær, som igjen kan blandes ut med soda når en vil leske strupen med denne herlige drikken (som er ganske vanlig på flaske her i Trøndelag!). Sånn tilfelle du ville prøve det også, for å sammenligne smaken:D

 • Reply
  Hjemmelaget ingefærøl | Vegetarbloggen
  9. juli 2011 at 11:34

  […] oppskriften fant jeg først hos Hobbykokken, en av Norges beste matbloggere. Har gjort noen små justeringer etter min smak, og er […]

 • Legg inn en kommentar