Dessert

#305: Nerdete tips til cupcake-bakerne

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/aa/Cupcake_that_tasted_exactly_like_a_Reese%27s_Peanut_Butter_Cup.jpg

Etter å ha fått både hyllest og kjeft for mitt innlegg om laks i oppvaskmaskinen trår jeg til en gang til med et litt original tips. I motsetning til laks i oppvaskmaskinen, som er et velkjent triks i nerdete matkretser, er dette faktisk mitt eget påfunn. Det innvolverer KitchenAid, kremost og skibrenner og er ikke farlig hvis du bare følger med og ikke minst bruker metallbolle og ikke plastbolle.

Dette er løsningen på et problem som i utgangspunktet kanskje ikke er så stort, men for min egen del synes jeg det er gøy å prøve noe nytt innimellom. Som kjent fører ofte en oppdagelse til en annen og da er det gøy være åpen til nye ting fremfor å hele tiden holde seg til det som står i den rutete kokeboken.

«Problemet» er som følger:
Nå man lager frosting/glasur til cupcakes bruker man ofte kremost eller kremost i kombinasjon med fløte. Denne er da som regel kald og klistrer seg fast til sidene av bollen når du blander den i kjøkkenmaskinen. For å blande alle ingrediensene godt må man jo som regel stoppe maskinen og skrape ned fra sidene.

Løsningen på dette er noe så enkelt som å fyre opp ski/creme brulee-brenneren og varme opp bollen på utsiden noen sekunder av gangen. Innholdet blir overhodet ikke varmt, men den litt tempeaturstigningen på bollen gjør at kremost en slipper taket og blander seg sammen med resten av innholdet. Om dette ikke løser de store verdensproblemene så går det i hvertfal mye fortere å lage frostingen..


3 Comments

Legg inn en kommentar