#314: Fantastisk sjokoladekake på 11 minutter!
Dette er en sjokoladekake som jeg har fra Michel Roux´fantastiske bok «Egg». Jeg har endret litt på mengdene for å få det til å passe en form på 16 cm i diameter, men ellers er det likt.
Denne kaken utmerker seg med at den en utrolig enkel å lage samtidig som den smaker fantastisk godt – og det er jo tross alt det viktigste. Den inneholder bare 3 elementer: Sukkerbrødbunn, smeltet sjokolade og stivpisket kremfløte.
Du kan kjøpe sukkerbrødet i butikken, eller du kan lage det selv. Hvis du lager sukkerbrødet selv tar denne kaken riktignok 11 minutter å lage lenger, så du ser selv hvor god tid du har. Oppskrifter og fremgangsmåte finner du her:
Denne oppskriften er til en 4 cm høy kakering som er 16 cm i diameter. Det er er mektig kake, så den holder i massevis til 8 personer.
Ingredienser:
300 g sjokolade, smeltet
300 g kremfløte, stivpisket
1 stk sukkerbrød, skåret ca. 1 cm tykt
Fremgangmåte:
- Finn frem en kakering, skjær en 1 cm tykk skive av sukkerbrødet og stikk ut en runding med formen. Sukkerbrødet skal bli bunnen av kaka og legges inne i ringen.
- Smelt sjokoladen over vannbad (se egen sak under om smelting av sjokolade).
- Stivpisk 300 g (3 dl) kremfløte. Husk at det må være minst 30% fett i kremen for at den skal bli stiv, så her nytter det ikke å bruke kaffefløte. Videre må du huske å gi deg nå du har fått litt stive topper på fløten, med mindre du vil lage ditt eget smør, da.
- Vend inn kremen i sjokoladen til du har en helt glatt masse. Massen kommer til å tykne fort, så da må du også jobb ganske fort. Hell sjokolade/krem-blandingen oppi kakeringen og stryk over med en palett-kniv eller en slikkepott for å få det helt rett. For å dekke over eventuelle ujevnheter kan du strø over litt kakao-pulver rett før servering.
- La kaken stå i kjøleskapet i ca. 20 minutt før servering for at den skal sette seg. Du kan lage denne kaken dagen før også, men da må du huske å ta ut kaken av kjøleksapet ca. 30 minutt før servering for å temperere kaken litt. Sjokolade og sjokoladekake smaker best når den er romtemperert. Bruk et varm håndkle eller en skibrenner for å løsne kakeringen.
- Sånn, nå er du ferdig!



3 Comments
Signe
Mmm deilig! 11 minutter er *plenty* tid til sjokoladekakefest :-)
ina
Nei å nei, denne oppskriften skal jeg ikke vise barna!
Hvis de ser at det kun tar 11minutter å lage en sjokoladekake vil jeg aldri få fred….
Siri
Jeg følte meg snytt når jeg smakte krem og sjokolade i går kveld. Kjære vene så godt det er! Og så enkelt å lage.
Skal prøve med bringebær i neste gang. Mmmmmm :)