Supper

#317: Enestående suppe


Jeg hadde gleden av å bli kjent med Anne Cathrine som har bloggen Enestående mat forrige lørdag og vi fikk pratet mye om matblogging og mat generelt. Det viser seg at Anne Cathrine deler en av mine store lidenskaper i matveien, og det er nemlig supper. Enestående mat er knapt et år gammel har har allerede markert seg som en stjerne på den norske matblogg-himmelen og noe sier meg at vi kommer til å se mye mer til Anne Cathrine og bloggen hennes i tiden fremover.

Konseptet for bloggen er oppskrifter beregnet på én person og med tanke på hvor mange single (les: enestående) mennesker det er i Norge burde bloggen være sikret en hel haug med lesere i mange år fremover. Som en hyllest til Anne Cathrine og den enestående bloggen hennes legger jeg her ut oppskrift på min favoritt-suppe og det er kremet potet- og purre/løk-suppe. Jeg pleier jo å lage oppskrifter tilpasset fire personer, men for anledningen lager jeg denne oppskriften til én person:

Ingredienser:
100 g løk, finhakket
100 g purre, finhakket
200 g potet, skrelt og kuttet i biter
1/2 d fløte
salt, pepper og muskatnøtt

Fremgangsmåte:

 • Kok opp vann og kok potetene til de er møre – det tar ca. 12-15 minutter. Dette tar ca. 5 -7 minutter i en trykkoker, men det kan vi komme tilbake til en annen gang.
 • Hell fra vannet, men ta vare på litt av kokevannet til å spe suppen med senere slik at du får perfekt konsistens.
 • Stek purre og løk på middels sterk varme i en middels stor gryte til den er blank og myk.
 • Ha potetene oppi gryten sammen med løk og purre og stek i et par minutter. Ha oppi litt av kokevannet fra potetene (ca. 1-2 dl) og la alt sammen koke i ca. 10 minutter uten lokk.
 • Ha oppi fløte og purer blandingen med stavmikser i til du har en jevn og slikemyk konsistens.
 • Smak til med salt, pepper og muskattnøtt.
 • Jeg pleier å ha biter med sprøstekt bacon på suppen og en ordentlig god skive brød hører selvsagt med.
Sånn, det har dere oppskriften på en helt utrolig god suppe. Den er lett å lage og er garantert en hit enten du har gjester eller du bare har lyst til å krype under teppet en kald høstkveld med noe kjempegodt å spise.
Håper dere liker den – både dere som er enestående og vi andre som ikke er fullt så enestående…

One Comment

 • Anne Cathrine

  Jeg rødmer her jeg sitter! Tuuusen takk for strålende hyllest og tanker om min fremtid i blogg-verdenen ;-)
  Btw: potet- og purreløksuppe er fantastisk godt! Veldig godt valg av favorittsuppe!
  AC:-)

Legg inn en kommentar