Diverse

#340: Hobbykokken fyller 5 år!

I dag er det på dagen 5 år siden jeg startet med matblogging og det som begynte som erstatning for å sende e-post med oppskrifter til venner har  blitt en kjær hobby og lidenskap.

Det digitale landskapet så ganske mye anderledes ut i 2006 enn det det gjør i dag. Selv om Facebook ble lansert i 2004 hadde det enda ikke blitt noe særlig utbredt i Norge – jeg tror bare det var noen tusen brukere på det tidspunktet. Twitter var heller ikke kommet til Norge og den kuleste mobiltelefonen på markedet det året var en SonyEriccson K800i. Jeg hadde selv denne telefonen og det første året med blogging ble alle bildene tatt med denne telefonen siden den hadde en integrert funksjon som gjorde at man kunne legge bildene man tok rett ut på en blogg.

I 2006 fantes det så godt som ingen norske matblogger og jeg kan godt huske den første matbloggen jeg leste på norsk. Det var Trines Mektige Matblogg en gang i 2007 og jeg ble fort en fast leser av bloggen hennes i tillegg til de mange andre fantastiske norske matbloggene som har kommet til etterhvert.

Jeg kommer fra et hjem med mye matglede og den matgleden har fulgt meg siden jeg var liten og helt opp i voksen alder. Nå har jeg selv barn og det er viktig for meg å føre denne matgleden videre.

Mine andre store lidenskaper er lesing, skriving og teknologi så da føles det veldig naturlig for meg å blogge om mat. Gleden ved å dele sin matglede med andre på denne måten matches kun av gleden jeg får ved å lage og spise min egen mat. Jeg setter stro pris på den dialogen jeg har med mine lesere både på bloggen, Facebook og Twitter.

Når det gjelder antall lesere og oppmerksomhet i media for hobbykokken.no finnes på det på en måte to tidsregninger: før og etter oktober 2009. Det var første gang gang bloggen ble nevnt i media og etter det har det egentlig gått slag i slag. Jeg ble intervjuet av journalist Hanne Stensvold i matbladet Maison Mat & Vin i spalten «Nytt på nett» og den måneden hadde jeg flere sidevisninger enn jeg hadde hatt de tre foregående årene tilsammen. Hanne har siden den gang forresten fått sin egen matblogg som heter Matmisjonen og er etter min mening en av Norges aller beste matblogger.

I 2011 har jeg blitt nevnt i Lesernes VG fem ganger og det er selvsagt veldig hyggelig å kunne nå ut til enda flere på denne måten. I sommer skjedde det som kanskje var årets høydepunkt og det var å se navnet sitt på trykk i Aftenposten når jeg sammen med fire andre dyktige matbloggere var vikar for Yngve Ekern i Aftenposten. Det ble en artikkel om mat på tur og selv om en matblogg egentlig hører hjemme på internett så var det veldig gøy å se artikkelen sin på trykk i papirutgaven av Aftenposten.

2011 er også året da Matbloggsentralen.com ble startet av de to meget dyktige bloggerne Ina Shelby og Ina Johnsen som har henholdsvis kjøkkentjeneste.no og matpaabordet.com. Dette er som navnet sier en side som prøver å samle alle matbloggene i Norge på et sted og 2x Ina har gjort en fantastisk jobb så langt. Jeg er et stolt medlem av Matbloggsentralen og oppfordrer alle matinteresserte til å ta turen innom.

I begynnelsen av oktober begynte et nytt eventyr og det var at jeg sammen med 6 andre bloggere ble spurt om å være med å fronte Matprat sin nye satsing matbloggerne.no. Det har åpnet dørene for mange nye lesere og muligheter og jeg er spent på å se hva dette samarbeidet bringer i 2012.

Det er fort gjort å blir navlebeskuende nå man oppsumerer året på denne måten så jeg skal avslutte her ved å si følgende: Tusen takk til dere alle sammen som leser denne bloggen. Matglede er en at livets største gleder og det er en berikelse for meg å dele min matglede med deg som leser bloggen min. Jeg lærer veldig mye av å holde på med dette og ser frem til å se hva fremtiden bringer.

 

Skål!

18 Comments

Legg inn en kommentar