Middag

#355: Enkel pasta på 12 minutt

Dette må være den enkleste maten jeg noensinne har skrevet om på denne bloggen. Denne gangen er det ingenting hokus-pokus, ingen trykkoker eller temperaturkontrollerte vannbad. Dette er rett og slett det vi spiste til middag i dag og det er blant vår fem år gamle datters livretter.

Det tok ganske nøyaktig 12 minutter å lage og det er fortere enn det meste man kan kjøpe av halv- og helfabrikata, med mindre man involverer mikrobølgeovn selvsagt.

Jeg har dessverre «jukset» litt, men det er uskyldig juksing for det innebærer bare at jeg har laget tomatsausen på forhånd. Hver lørdag morgen lager vi nemlig en deilig tomatsaus som vi bruker i forskjellige varianter i uka som kommer, det gjør det veldig fleksibelt hvis vi har glemt å planlegge middag en dag.

Tomatsausen har følgende ingredienser:
1 stk løk, finhakket
1 stk hvitløksfedd, finhakket
1 gulrot, finhakket
2 ss olivenolje
2 ss tomatpuré
2 bokser hakkede tomater
1 ts oregano
1 ts timian
1 ts sukker
salt og pepper

Stek gulrot, løk og hvitløk i olje på middels sterk varme i 4-5 minutt til løken er blank. Tilsett de øvrige ingrediensene og kok opp. La det småkoke i i ca. 10 min. eller enda lenger hvis du har tid og vil ha en litt tykkere og fyldigere saus. Purer med stavmikser hvis du liker en glatt konsistens.

Sausen holder seg fint i lufttett boks i kjøleskapet i én uke.

Og så lager vi middagen:

  • Kok opp vann og ha oppi pastaen – følg anvisning på pakken. Beregn 100 g tørr pasta på voksen og 50 g tørr pasta pr. prins eller prinsesse.
  • Varm opp en stekepanne på middels sterk varme og stek kjøtt- eller karbonadedeig til den er gjennomstekt, det tar ca. 5 minutt. Beregn 100 g kjøtt pr voksen og 50 g kjøtt på en sulten 5-åring.
  • Bland inn tomatsaus i kjøttdeigen til du har ønsket konsistens.
  • Fordel pastaen på hver tallerken og ha kjøttsausen oppå. Dra gjerne et rivjern over et stykke parmesan før servering.

Hvis du bruker fullkornpasta og kjøper inn litt salat så blir jo dette faktisk en ganske balansert og sunn middag. Det ble dessverre litt på sparket i dag, så vi hadde ikke salat i hus – vi får bare spise litt ekstra mye i morgen.

Dette er kjempegod mat som er rask å lage, uten tilsetningsstoffer og som også er billig. Mens flere og flere kjøper ferdigmat i den tro at den er både billigere og fortere tenkte jeg at det var greit å motbevise det med et praktisk eksempel fra hverdagen vår…

You Might Also Like

16 Comments

  • Reply
    Magne D. Antonsen
    28. februar 2012 at 15:29

    Bra blogg!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

    • Reply
      hobbykokken
      28. februar 2012 at 15:49

      Takk for det – kjempegøy!

  • Reply
    Raymond
    28. februar 2012 at 16:02

    Helt genial oppskrift, skal prøve meg på den tomatsausen.

    • Reply
      hobbykokken
      28. februar 2012 at 16:13

      Takk for det – det var hyggelig å høre ,-)

  • Reply
    Karl Erik
    28. februar 2012 at 17:31

    Nam, lagde den i dag. Hele familien fornøyd med dagens middag!

    • Reply
      hobbykokken
      28. februar 2012 at 18:01

      Supert! Det var veldig gøy å høre ;-)

  • Reply
    ElisesBakery
    28. februar 2012 at 19:50

    Det så lettvindt og godt ut :-)

  • Reply
    Torhild
    28. februar 2012 at 21:05

    kan denne tomatsausen fryses? :)

    • Reply
      hobbykokken
      28. februar 2012 at 21:19

      Ja ;-)

  • Reply
    Siv
    29. februar 2012 at 16:11

    Dette blir dagens middag, tomatsausen står og putrer i gryta nå…Gleder meg:-)

    • Reply
      hobbykokken
      29. februar 2012 at 16:18

      Gøy!

  • Reply
    Pastakokken
    29. februar 2012 at 18:48

    Kjempebra tiltak å lage sausen en gang i uka! og et sikkerstikk å bruke stavmikser – men vær obs på at knuste tomatsteiner kan ødelegge en god saus! – se etter «passata» som er helt fri for skinn og steiner. når du først er igang med stavmikseren; ha i den stekte kjøttdeigen også! Det er så myyye bedre med små, små kjøttbiter i sausen isteden for svære klumper.

    MEN: folkens! – dere MÅ lære dere å DRESSE pastaen – spesielt med en så bra saus som dette.

    IKKE legg pasta på en tallerken og saus på en annen, bruk ett minutt på å blande inn sausen i den varme panna…

    server med nyrevet parmesan – aldri ferdigrevet, den smaker sagmugg! Frisk basilikum kan serveres ved siden av til de voksne :-)

    Boun Appetito!

  • Reply
    SaraInStyles.com
    29. februar 2012 at 20:14

    Oppskriften ligner utrolig mye på den jeg bruker å lage til pizzaen! :-)

  • Reply
    Klar, ferdig – ferdig! | Enestående Mat
    19. mars 2012 at 11:31

    […] 10 minutter siden! Da er det lett å ty til raske, lettvindte løsninger. For noen uker siden minte Hobbykokken meg på at det er mulig å lage et velsmakende måltid fra bunnen, like raskt som halv- og […]

  • Reply
    Jubelåret 2012 | Hobbykokken.no
    28. september 2013 at 13:13

    […] Kjøkkenutstyr Tilslørte bondepiker Fastelavnsboller de luxe Min beste kjøttkraft Enkel pasta på 12 minutt […]

  • Reply
    #441: Jubelåret 2012 – Hobbykokken.no
    20. januar 2019 at 11:12

    […] Kjøkkenutstyr Tilslørte bondepiker Fastelavnsboller de luxe Min beste kjøttkraft Enkel pasta på 12 minutt […]

  • Legg inn en kommentar