Middag

#355: Enkel pasta på 12 minutt

Dette må være den enkleste maten jeg noensinne har skrevet om på denne bloggen. Denne gangen er det ingenting hokus-pokus, ingen trykkoker eller temperaturkontrollerte vannbad. Dette er rett og slett det vi spiste til middag i dag og det er blant vår fem år gamle datters livretter.

Det tok ganske nøyaktig 12 minutter å lage og det er fortere enn det meste man kan kjøpe av halv- og helfabrikata, med mindre man involverer mikrobølgeovn selvsagt.

Jeg har dessverre «jukset» litt, men det er uskyldig juksing for det innebærer bare at jeg har laget tomatsausen på forhånd. Hver lørdag morgen lager vi nemlig en deilig tomatsaus som vi bruker i forskjellige varianter i uka som kommer, det gjør det veldig fleksibelt hvis vi har glemt å planlegge middag en dag.

Tomatsausen har følgende ingredienser:
1 stk løk, finhakket
1 stk hvitløksfedd, finhakket
1 gulrot, finhakket
2 ss olivenolje
2 ss tomatpuré
2 bokser hakkede tomater
1 ts oregano
1 ts timian
1 ts sukker
salt og pepper

Stek gulrot, løk og hvitløk i olje på middels sterk varme i 4-5 minutt til løken er blank. Tilsett de øvrige ingrediensene og kok opp. La det småkoke i i ca. 10 min. eller enda lenger hvis du har tid og vil ha en litt tykkere og fyldigere saus. Purer med stavmikser hvis du liker en glatt konsistens.

Sausen holder seg fint i lufttett boks i kjøleskapet i én uke.

Og så lager vi middagen:

  • Kok opp vann og ha oppi pastaen – følg anvisning på pakken. Beregn 100 g tørr pasta på voksen og 50 g tørr pasta pr. prins eller prinsesse.
  • Varm opp en stekepanne på middels sterk varme og stek kjøtt- eller karbonadedeig til den er gjennomstekt, det tar ca. 5 minutt. Beregn 100 g kjøtt pr voksen og 50 g kjøtt på en sulten 5-åring.
  • Bland inn tomatsaus i kjøttdeigen til du har ønsket konsistens.
  • Fordel pastaen på hver tallerken og ha kjøttsausen oppå. Dra gjerne et rivjern over et stykke parmesan før servering.

Hvis du bruker fullkornpasta og kjøper inn litt salat så blir jo dette faktisk en ganske balansert og sunn middag. Det ble dessverre litt på sparket i dag, så vi hadde ikke salat i hus – vi får bare spise litt ekstra mye i morgen.

Dette er kjempegod mat som er rask å lage, uten tilsetningsstoffer og som også er billig. Mens flere og flere kjøper ferdigmat i den tro at den er både billigere og fortere tenkte jeg at det var greit å motbevise det med et praktisk eksempel fra hverdagen vår…

16 Comments

Legg inn en kommentar