Dessert

#371: Enkel påskemarsipan

Dette er så enkelt at selv en 5-åring kan gjøre det, og det er akkurat det som er tilfellet denne gangen: Det er nemlig husets 5-åring som har laget påskeeggene på bildet over. Pappa (meg) måtte riktignok hjelpe litt til med å farge marsipanen og smelte sjokoladen, men også dette var hun veldig involvert i.

Til jul pleier jeg å lage min egen marsipan, men jeg er ikke fullt så tradisjonsbundet til påske. Det finnes mange forskjellige varianter av marsipan i butikken, men hvis du velger en variant med minst 50% mandler så burde forholdene ligge godt til rette for å lage noen kjempegode påskeegg.

Til 20 små påskeegg trenger du følgende ingredienser:

 • 500 g marsipan
 • 1 pose strøssel
 • 200 g sjokolade (mørk sjokolade gir en fin kontrast til sødmen i marsipanen).
 • 1 liten flaske gul konditorfarge (valgfritt)

Fremgangsmåte:

 • Det første du gjør er å farge marsipanen gul hvis du har lyst til det – det går også veldig bra å lage den uten konditorfarge. Du må selv bestemme hvor gul du vil at marsipanen skal være, men selv brukte jeg en hel liten flaske med gul Gimsøy-konditorfarge for eggene på bildet over. Du kan enten kna inn gulfargen i marsipanen for hånd, eller så kan du bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
 • Del opp marsipanen i 20 ca. like store deler. Selv er jeg til tider plagsomt perfeksjonistisk anlagt slik at jeg faktisk finner frem kjøkkenvekta og veier opp alle 20 eggene slik at de veier 25 g hver. Dette kan du selvsagt hoppe glatt over, men jeg vil uansett anbefale å prøve lage dem sånn ca. i samme størrelse.
 • Forme marsipanen til egg. Først ruller du marsipanbitene mellom håndflatene med en sirkelbevegelse til du har en ball, så ruller du den litt frem og tilbake slik at du har en litt avlang oval form som et egg.
 • Smelt sjokolade over et vannbad eller i mikrobølgeovn og ha den smeltede sjokoladen over i en liten skål, da blir det nemlig lettere å dyppe sjokoladen.
 • Før du begynner å dyppe marsipanen i sjokoladen tar du frem en liten skål med strøssel og kler et skjærebrett med plastfolie. Dypp marsipanen i sjokoladen, dypp dem så i strøsselet og sett dem ned på skjærebrettet. Gjenta med alle eggene til du er ferdig.
 • Sett brettet i kjøleskapet slik at sjokoladen stivner. Hvis du vil ha sjokolade som stivner i romtemperatur må sjokoladen gjennom en prosess som heter temperering. Dette krever ekstra tid og innsats og kan nok ta litt gnisten fra folk som ikke er så vant til å jobbe med sjokolade. Å smelte sjokoladen på vanlig måte holder i massevis og kan oppbevares i flere uker i kjøleskapet. Husk da å bruke plastfilm slik at marsipanen ikke tørker ut.

Lykke til!

3 Comments

 • Mai

  Hei, nå fant jeg endelig frem til den nye bloggen din, takk for at du sa ifra!!! :) Jeg er utrolig imponert over at du gjør ditt beste for å lage mat helt fra bunnen av, så nå gleder jeg meg enormt masse til å prøve flere av dine oppskrifter.

  Og så håper jeg at flere tips om kjøkkenutstyr kommer snart, og hvorfor du bruker dem. Vil heller få anbefalinger fra en amatør/dreven/proff matlager fremfor fra en hvem-som-helst person fra en reklame på tv :) Synes det er stor forskjell der selv om noen sikkert ville ment noe annet.

  Kan du forresten prøve å skrive litt tydeligere fremover? Liker bloggen din så godt så håper ikke du tar det ille opp, men avogtil så har du så mange skrivefeil at jeg blir både forvirret og frustrert. Har bladd meg bakover og lest mange av innleggene dine, og omtrent hvert eneste innlegg inneholder skrivefeil, og ord som mangler.

  Jeg forstår jo tilslutt, men så utrolig frustrerende til tider. Men liker bloggen din utrolig godt, og bildene dine er også kjempefine og lekre:)

  Gleder meg til å følge med videre her inne :)

  • hobbykokken

   Hei!

   Tusen takk for komplimenter ,-)

   Når det gjelder skrivingen er jeg dessverre helt enig med deg. Jeg har (utrolig nok) ikke dysleksi, men det siste året har det blitt mye slurv dessverre. Det skyldes noe så enkelt som at jeg jobber veldig mye for tiden og blogginnleggene blir skrevet sent på kvelden før leggetid og da er ikke konsentrasjonen helt på topp.

   Jeg tar det til meg og selv om jeg fortsatt kommer til å skrive på kvelden/natta skal jeg vente til dagen etter med å publisere dem slik at jeg får lest gjennom dem i våken tilstand før jeg legger dem ut på bloggen.

   Takk for at du sa ifra ;-)

   Olav

Legg inn en kommentar