Dessert

#386: Fruktsalat med kokos

Dette er en veldig enkel dessert, men den smaker fantastisk godt, ser bra ut og gir løfter om en deilig sommer som ligger foran oss. Desserten har jeg tilpasset fra et nettsted som heter Molecularrecipes.com og kan fort komme til å bli en skikkelig schläger her i huset.

Akkurat slik den fremstår på bildet har jeg brukt en spuma-flaske for å lage kokos-skum, men hvis du ikke har en slik flaske kan du fint piske litt kremfløte og blande med litt melis og sitron. Oppskrift på dette har jeg nederst i oppskriften. Før du begynner å lage denne oppskriten lager du en kjapp sukkerlake ved å koke opp 2 dl vann og 2 dl (140 g) sukker til sukkeret har løst seg opp (3-4 minutter) og la det avkjøle i romtemperatur (ca. 15 minutt).

Fruktsalat
Fruktsalat kan man  lage i alle mulig varianter, men selv heller jeg mot å ikke bruke mer en 3-4 forskjellige frukter samtidig – less is more. På bildet har jeg brukt banan, jordbær og mango, men hadde jeg hatt noen friske bringebær for hånden hadde Belgia måtte føre en jordbærkurv mindre solgt i eksportregnskapet sitt for dagen.

Du må selv beregne mengde etter hvor mange personer du lager dessert til, men jeg pleier å beregne 2 dl fruktsalat pr. person.

Kutt opp ønskede frukt og bær i passende store og forholdsvis like biter og vend alt sammen i 1-2 ss sukkerlake hvis du vil. Hvis det ikke er lørdag eller lavkarbo-menigheten nylig har fått deg som medlem, kan du selvsagt droppe sukkerlaken.

Kokosmelk-skum
Hvis du har en spuma-flaske går dette lekende lett å lage. Du trenger følgende ingredienser:
1 boks kokosmelk (400 g), ikke brukt den fettreduserte – da setter ikke skummet seg.
2 ss sukkerlake
3,5 g (ca. 1 ts) gelatinpulver

Fremgangsmåte:

  •  Bland gelatinpulver og 1 dl av kokosmelken og rør rundt. La blandingen stå i 2-3 minutter.
  • Varm opp 2 ss sukkerlake i en liten gryte til det nesten koker og ha i kokosmelken med gelatin. Rør godt rundt og bland sammen med resten av kokosmelken.
  • Hell blandingen over i en spuma-flaske, lukk lokket og tilsett en N2O-patron. Rist flasken godt.
  • Ha flasken i kjøleskapet i minst to timer og rist på flasken i gang i halvtimen frem mot servering.

Anretning:

  • Fordel fruktsalaten i passende glass og ha skum på toppen. Husk å holde flasken opp/ned når du sprøyter ut skummet.
  • Bruk et rivjern og ha litt sitron- eller limeskall oppå skummet.

Servér!

Ps. Hvis du ikke ha en spuma-flaske kan du gjøre nesten det samme med kremfløte. Da må først stivpiske 2 dl kremfløte, vende inn 3 ss melis og til slutt 2 ss sitronsaft. Anrettes likt som med spuma-flaske.

Legg inn en kommentar