Dessert

#396: I kissed a girl…

Pikekyss er egentlig veldig lett å lage, men allikevel er det mange som vegrer seg for å prøve. Hvis du holder utstyret rent og har litt tålmodighet klarer imiderltid de fleste å lage pikekyss. Man kan variere mye i smak, form og størrelse, så her er muligheter for årevis med prøving og feiling. På bildet over har jeg lagd varianter med vanilje, sjokolade og bringebær.

Ingredienser:
4 eggehviter
125 g sukker
125 g melis, siktet

Fremganngsmåte:
Utstyret du bruker når du lager marengs må være gullende rent. Selv bruker jeg alltid en kjøkkenmaskin, men dette kan selvsagt også gjøres for hånd med ballongvisp. Pisk eggehvitene til det danner seg myke topper. Ha sukkeret oppi en spiseskje av gangen og visp blandingen til den er glatt og blank. Det skal være faste topper på vispen når du tar den opp av  massen. Dette tar ca. 10 minutter for hånd eller 4-5 minutter med kjøkkenmaskin.

Forvarm ovnen til 110 grader. Ha bakepapir på et stekebrett. Du kan enten bruke to spiseskjeer eller ha marengsmassen i en sprøytepose med tyll. Fordel massen i like store deler på bakepapiret. Stek marengsene midt i ovnen i ca. 1 timer og 15 minutter. Skru av ovnen og la marengsene tørke på restvarmen i 4-5 timer, gjerne over natten.

Marengsene holder seg godt i en luftteff beholder i en ukes tid.

Lykke til!

Legg inn en kommentar