Dessert

#395: I kissed a girl…

15. juni 2012

Pikekyss er egentlig veldig lett å lage, men allikevel er det mange som vegrer seg for å prøve. Hvis du holder utstyret rent og har litt tålmodighet klarer imiderltid de fleste å lage pikekyss. Man kan variere mye i smak, form og størrelse, så her er muligheter for årevis med prøving og feiling. På bildet over har jeg lagd varianter med vanilje, sjokolade og bringebær.

Ingredienser:
4 eggehviter
125 g sukker
125 g melis, siktet

Fremganngsmåte:
Utstyret du bruker når du lager marengs må være gullende rent. Selv bruker jeg alltid en kjøkkenmaskin, men dette kan selvsagt også gjøres for hånd med ballongvisp. Pisk eggehvitene til det danner seg myke topper. Ha sukkeret oppi en spiseskje av gangen og visp blandingen til den er glatt og blank. Det skal være faste topper på vispen når du tar den opp av  massen. Dette tar ca. 10 minutter for hånd eller 4-5 minutter med kjøkkenmaskin.

Forvarm ovnen til 110 grader. Ha bakepapir på et stekebrett. Du kan enten bruke to spiseskjeer eller ha marengsmassen i en sprøytepose med tyll. Fordel massen i like store deler på bakepapiret. Stek marengsene midt i ovnen i ca. 1 timer og 15 minutter. Skru av ovnen og la marengsene tørke på restvarmen i 4-5 timer, gjerne over natten.

Marengsene holder seg godt i en luftteff beholder i en ukes tid.

Lykke til!

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply
    Karen
    15. juni 2012 at 09:51

    Og hvordan får du til sjokolade og bringebær smak?

  • Reply
    Anita
    10. juli 2012 at 11:00

    Hva skjer egentlig om ikke utstyret er gullende rent?

    • Reply
      Hobbykokken
      10. juli 2012 at 12:10

      Hvis utstyret ikke er helt rent (hvis det er noe fett på utstyret) vil hvitene aldri bli stive..

  • Reply
    Anne
    13. august 2012 at 09:26

    Ser Karen ikke fikk noe svar. Hvordan lager du sjokolade og bringebærsmaken? Essens dråper?

    • Reply
      Hobbykokken
      13. august 2012 at 20:32

      Sjokoladeen er kakaopulver og brignebærsmaken er bringebærpuré ;-)

  • Reply
    Jubelåret 2012 | Hobbykokken.no
    28. september 2013 at 13:15

    […] Jordbærsorbet Deilige nudler på 20 minutter Hurtigmarinering med trykk Karamell-is Fransk nougat I kissed a girl Modernist Cuisine at Home Hjemmelagd stratos Produkttest: 12 år etter […]

  • Reply
    #441: Jubelåret 2012 – Hobbykokken.no
    20. januar 2019 at 11:14

    […] Jordbærsorbet Deilige nudler på 20 minutter Hurtigmarinering med trykk Karamell-is Fransk nougat I kissed a girl Modernist Cuisine at Home Hjemmelagd stratos Produkttest: 12 år etter […]

  • Legg inn en kommentar