Snacks

#405: Sjokoladepopcorn

Jeg er veldig glad i popcorn og har vært det siden jeg var veldig ung. Popcorn var det første jeg fikk lov til å lage på kjøkkenet selv uten oppsyn og på tidlig 80-tallet var det ikke snakk om micro-popcorn, for å si det sånn. Måten min mor lærte meg å poppe popcorn er den samme som jeg bruker i dag 30 år senere og det funker liker bra nå som det gjorde da.

Hell noen spiseskjeer med olje i bunnen av en tykkbunnet gryte og løft gryten litt opp og snurr litt på den slik at oljen dekker hele bunnen. Fyll bunnen med popcorn slik at hele bunnen er dekket med maiskorn i ett lag og sett på sterk varme. Hvis du bruker induksjon kan det av og til bli for voldsomt med full guff, men det finner du ut av selv. Ta vekk gryten når det går 1-2 sekunder mellom hvert pop. Salt popcornet slik du selv foretrekker.

Sjokoladepopcorn
Amerikanerne har lengre tradisjoner enn oss for å blande salt og søtt, men det holder på å endre seg her på berget også.  Jeg har tidligere skrevet om karamellpopcorn her på bloggen, men dette er minst like godt for ikke å snakke om enklere å lage. I forhold til oppskrifter bruker jeg 150 g sjokolade pr. liter popcorn. Jeg foretrekker å måle ting i gram til vanlig, men akkurat med ferdigpoppet popcorn foretrekker jeg å bruke liter.

Har ferdiglagd og saltet popcorn i en stor bolle. Smelt sjokolade og hell sjokoladen over popcornene. Bruk en slikkepott og vend sjokoladen inn i popcornene til alt er dekket, det tar ca. 5 minutter.

Hell de sjokoladedekkede popcornene på et brett og oppbevar i kjøleskapet i opptil 3 dager (for at de ikke skal bli myke). Så lenge man ikke temperer sjokoladen kan dette bli litt klissete å spise, så ha en serviett eller to i nærheten..

2 Comments

  • Cecilie

    Kult! Salt og søtt er jo godt :)
    Siden du likevel nevner det – hva mener du med temperering av sjokolade? Lagde en blanding av peanøtter, melkesjokolade og maldonsalt før helgen (knallgodt forøvrig), men etter det hadde ligget litt fremme ble det jo rimelig klissete. Hvordan kan man unngå det?

Legg inn en kommentar