Min kjærlighet til supper er sterk og har vart siden tidlig barndom. Dette er en av de aller beste som finnes og er en oppskrift der forholdet mellom smak og arbeidsinnsats er veldig gunstig. Det er ikke en suppe som er så vanlig i Norge og derfor finnes det heller ikke en alment kjent oversettelse av det engelske uttryket corn chowder. Den nærmeste jeg kommer er kremet maissuppe, og det er jo veldig beskrivende siden mais er den bærende ingrediensen og konsistensen er veldig kremete.
Den kremete konsistensen kommer hovedsakelig av mais og potet som har et høyt innhold av stivelse, men det er også fløte i suppa. Fra du går i gang til den er ferdig tar det ikke mer enn 20 minutter og det blir garantert en familiefavoritt for store som små.
Ingredienser (4 personer)
400 g mais (fra boks)
4 mellomstore poteter, skrelt og kuttet i biter
1 stk løk, skrelt og kuttet i biter
2 ss olivenolje
vann (mengdeforklaring i fremgangsmåten)
3-4 dl fløte evt. H-melk
smakes til med salt og pepper
Garnityr (pynt)
100 g mais (fra boks)
100 g bacon (i terninger)
Fremgangsmåte:
- Sil vekk laken fra maisen og ha det i en gryte sammen med potet, løk og olivenolje.
- Stek på middels sterk varme i 3-4 minutter til løken er gjennomsiktig.
- Ha vann i gryten, nok til å dekke grønnsakene og kok opp. La småkoke til potetene er møre – ca. 8 minutt.
- Mens grønnsakene koker steker du bacon og mais i en liten panne på middels til svak varme.
- Når potetene er møre purerer du blandingen i en blender eller med en stavmikser. Tilsett fløte eller melk til du ha ønsket konsistens på suppa, men husk at den skal være tykk og kremete i konsistensen.
- Smak til med salt og pepper.
- Hell suppa over i skåler og ha på mais/bacon-blandingen.
- Serveres med god brød.
4 Comments
Britt
22. august 2012 at 21:43Maissuppe er SÅ godt! Men, blir det like godt med denne framgangsmåten som om du moser maisen gjennom sil eller lignende for å få bort skallet? Jeg ELSKER maissuppe, men spiser det sjelden på grunn av at det er «en heldagsjobb». Hvis det blir like godt på denne måten så blir det maissuppe på bordet veldig snart!
Hobbykokken
22. august 2012 at 21:58Det blir veldig fin konsistens på denne måten synes jeg ;-)
Herlige supper for kalde dager - Trening for livet
6. januar 2016 at 18:06[…] Corn chowder fra Hobbykokken […]
Maissuppe – Hver gang vi spiser
22. februar 2017 at 21:14[…] Toppes med stekt bacon, mais og vårløk. Nam! (Oppskriften er opprinnelig fra bloggen til Hobbykokken, jeg har lagt til hvitløk) […]