Dessert

#415: Varm og enkel epledessert

Dette er en dessert som jeg har spist siden jeg var liten og som er en favoritt den dag i dag. Det er noe så enkelt som en varm epledessert med mørdeigslokk og hvis du har har tid til å jobbe i 10 minutter og vente i 40 minutter til den er ferdig i ovnen er du sikret en fremtidig familiefavoritt.

Du beregner 1,5 epler pr. person og til 4 personer får du da følgende ingredienser:

6 epler, jo syrligere jo bedre

Mørdeig:
100 g hvetemel
100 g smør, romtemperert
100 g sukker
1/2 ts kanel

Fremgangsmåte:

  • Varm opp ovnen til 175 grader.
  • Skrell eplene, ta ut kjernehuset og del eplene i forholdsvis store biter. Ha alle bitene i en ildfast form av passende størrelse. Du kan også ha dem i ildfaste porsjonsformer.
  • Bland sammen ingrediensene til mørdeigen til du har fått en jevn masse. Fordel blandingen over eplene til du har forholdsvis tett lokk. Det skal se rustikt ut, så det er ikke noe vits å hente ut kjevla fra skuffen. Hvis du får noe mørdeig til overs kan du pakke den i plastfilm og oppbevare den til neste gang du skal lage denne desserten. Det er da holdbarheten på smøret som bestemmer holdbarheten.
  • Stek epledesserten midt i ovnen til lokket har blitt sprøtt og gyldent, det tar ca. 40-45 minutter.

Serveres med rømme eller vaniljeis.

_______

Yoghurtkrem med vanilje

Hvis du har en spuma-flaske kan du lage følgende krem å ha på epledesserten.

150 g yoghurt naturell
100 g kremfløte
60 g melis
1 stk vaniljestang

Bland sammen ingrediensene og hell over i en spuma-flaske. Skru på lokket og sett i en N2O-patron. Rist flasken og la ligge i kjøleskapet i minst en halvtime før bruk.

2 Comments

Legg inn en kommentar