Bøker

#418: Matmisjonen

Matmisjonen er tittelen på en kokebok som kommer ut torsdag 20. september og som virkelig er unik i norsk sammenheng. Hvis du leser norske matblogger jevnlig kan du nesten ikke unngå å ha hørt om den, for det er nemlig hele 10 norske matbloggere som har skrevet den. Jeg er en av de ti, så du er herved advart om at dette ikke akkurat er en objektiv beskrivelse av boka.

Boka har et ambisiøst, men allikevel fullt oppnåelig mål – nemlig å gjøre leseren bokstavelig talt i stand til å skjeen i egen hånd og lage sin egen mat fra bunnen av. I disse tider hvor ferdigmatprodusentene kjemper en hard kamp for å vinne oss som kunder, tilbyr Matmisjonen et kjærkomment pusterom fra alt maset om halvfabrikata og tidsklemma. For å sitere fra forordet til bokas redaktør Hanne Stensvold: «Vi tror på at mat laget fra bunnen av er best for mennesker, dyr og miljø, og vi deler en frustrasjon over ferdigmat, butikkjedenes makt, tilsetningsstoffer og mangel på tid til matlaging. Sammen står vi sterkt!»

Det er bokas redaktør Hanne Stensvold som er initiativtaker til boka og det var en ære å bli spurt om være bidragsyter. Hanne er en av Norges beste og mest kunnskapsrike matjournalister i tillegg til hun er en drivende dyktige fotograf. I tillegg til å være redaktør for boka er det nemlig Hanne som har tatt alle bildene til Matmisjonen også.

Jeg har et litt spesielt forhold til Hanne, for i egenskap å være journalist i Maison Mat & Vin var hun den første fra media som tok kontakt med meg angående bloggen min. Det var i oktober 2009 og den måneden gjorde besøkstallene et ordentlig byks og har bare vokst siden. Etterpå har det blitt mye mer kontakt med media, men det er virkelig sant at det er den første gangen man husker best.

Jeg har skrevet to kapitler i boka, nemlig om tilsetningsstoffer i mat og om slow food. I tillegg har boken ni andre bidragsytere:

Hanne Stensvold – matmisjonen.no
Cecilie K. Ødegård – lekkermunn.no
Tor Erik Gregersen – ordentligmat.no
Henrik J. Henriksen – palatist.wordpress.com
Marie-Louise Uldbæk Stephan – veggis.samarga.com
Louise Brunborg-Næss – restemat.blogspot.no
Ina Johnsen – matpaabordet.com
Ina Shelby – kjøkkentjeneste.no
Lene Aarnes Westerhaug – Kraftbyraa.no 

Felles for oss alle er at vi har et drivende engasjement for det vi driver med og et sterkt ønske om å gjøre folk i stand til å lage maten sin selv, med alle fordeler det innebærer. Hvis du ønsker å endre hverdagen til deg og familin din med ordentlig mat laget fra bunnen er dette definitiv tboka for deg.

 

Løp og kjøp!

3 Comments

Legg inn en kommentar